Forse besparing door inzicht in de voertuigkosten

Met behulp van een goed beheersysteem kunt u zelf het onderhoud van uw leasewagenpark beheren en daarmee flink besparen op onderhoudskosten. Brezan Automaterialen is hiervan een mooi voorbeeld. Met behulp van Repond plant dit bedrijf o.a. periodiek onderhoud aan de voertuigen, monitort het schadeverloop en controleert de tankgegevens. De besparing bedraagt ongeveer 20%. Senior Adviseur Quality Assurance Cathelijn Gerding vertelt hoe Brezan Repond benut.

In eigen beheer

Brezan Automaterialen levert o.a. aan garagehouders, merkdealers, autohandelaren en carrosseriebedrijven in Nederland en België. “We hebben een leasewagenpark van driehonderd voertuigen, bestaande uit personenauto’s en bestelauto’s. Om kosten te besparen, besloten we twee jaar geleden het onderhoud aan de voertuigen zelf te gaan beheren. Niet met behulp van Excel en papieren dossiers, maar met behulp van een goed softwarepakket waar verschillende medewerkers mee kunnen werken”, vertelt Cathelijn Gerding.

Schadeverloop

Repond geeft eenvoudig inzicht in de locatie van, of wie er verantwoordelijk is voor een bepaald voertuig. Brezan gebruikt het programma o.a. veel voor registratie van schades. Het bedrijf beschouwt zijn bedrijfswagens als zijn visitekaartjes. Het is daarom belangrijk dat de wagens er netjes uit zien. Gerding: “Voor onze depotchauffeurs organiseren wij daarnaast op korte termijn een rijvaardigheidstraining om zo het rijgedrag positief te beïnvloeden. Met Repond monitoren we of dit het gewenste effect heeft.”
 

 

Brezan 3
 
 
Cathelijn Gerding 
“Doordat het onderhoud van de voertuigen mede dankzij Repond op tijd wordt uitgevoerd en de onderhoudshistorie netjes is bijgehouden, kunnen we garantieclaims makkelijker onderbouwen richting verzekeraars en importeurs."

 

Cruciale informatie

Tankgegevens
Brezan maakt ook gebruik van de tankmodule in Repond, waarmee tankgegevens automatisch worden ingelezen. Er worden regelmatig overzichten gemaakt om te controleren of de medewerkers de juiste tellerstanden hebben ingevoerd bij het tanken.

Onderbouwing
Ook de verzekering van de voertuigen wordt door Brezan zelf geregeld. “Doordat het onderhoud van de voertuigen mede dankzij Repond op tijd wordt uitgevoerd en de onderhoudshistorie netjes is bijgehouden, kunnen we garantieclaims makkelijker onderbouwen richting verzekeraars en importeurs. Het programma biedt ook nog de mogelijkheid om rapportages te genereren”, besluit Cathelijn Gerding tevreden.