Schakel Autogroep schakelt naar automaat.

Auto’s vervoeren: dat is een bijzondere aangelegenheid. Schakel Autogroep vertegenwoordigt het automerk Ford in de Randstad met zeven vestigingen. Over de groep heeft Schakel Autogroep een voorraad van meer dan 500 auto’s. Deze auto’s wisselen nog wel eens van vestiging en hiervoor is dan ook transport nodig. Tot voor kort werd deze planning handmatig gecoördineerd door één persoon. Een lastige taak. Toen de planner de pensioengerechtigde leeftijd naderde en er een nieuwe transport collega in dienst kwam, zonder de jarenlange ervaring van zijn voorganger, vond Schakel Autogroep dit een mooi moment om op zoek te gaan naar een nieuwe, gemakkelijkere manier van plannen.

Peter de Goede, coördinator After Sales, vertelt dat het handmatig inplannen niet meer van deze tijd is. Schakel Autogroep is op zoek gegaan naar een alternatief en is uitgekomen bij Ritplan. Vooral de gebruiksvriendelijkheid spreekt hen aan. “Het moet gebruiksvriendelijk zijn in een kostenefficiënt proces. Ons bedrijf heeft slechts één transportwagen: hoge kosten zouden het vervoer onbetaalbaar maken”. Dit klinkt alsof het transport van Schakel autogroep niet zoveel om handen kan hebben, het is immers maar één auto. Niets is echter minder waar.

Die ene transportwagen heeft het druk: Schakel Autogroep vervoert personenauto’s, bedrijfswagens en zelfs schadeauto’s. Bij elk type vracht komt veel kijken. Om een voorbeeld te noemen: de schadeauto’s worden opgehaald vanaf lokale vestigingen en vervoerd naar de schadewerkplaats. Van hieruit wordt de gerepareerde auto ook weer terug vervoerd naar de lokale vestiging. De klant heeft er op deze manier geen omkijken naar.

Peter vertelt dat het plannen van de orders van al deze ritten dankzij Ritplan een stuk soepeler verloopt. “Er is een goed overzicht, de planning is centraal geregeld en er is duidelijkheid voor de planners, de chauffeurs en de klanten.” Ritplan ondersteunt de planner/transporteur en de planning verloopt een stuk vlotter.