Ritplan ondersteunt klantvriendelijkheid van DG Grootverbruik

‘We doen wat we beloven... en altijd op tijd!’. Dat is het motto van De Groot Grootverbruik. Het bedrijf levert food- en non-foodproducten aan de horeca en grootverbruikers. De Groot garandeert een complete levering, vaste levertijden en vaste chauffeurs. Directielid Jolanda de Groot en logistiek planner Alje Bolt vertellen hoe Ritplan hierbij ondersteunt. “Ritplan optimaliseert onze basisroutes en levert veel inzicht op, waaronder de kosten per klant.”

 

De-Groot-Grootverbruik.png

Jolanda de Groot en Alje Bolt

De Groot Grootverbruik draagt klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Dat blijkt onder andere uit het feit dat klanten ‘s ochtends nog producten kunnen bestellen die dezelfde dag geleverd worden. Het orderpickproces vindt daarom dagelijks plaats. “Om vaart te houden in het proces van levering, staat vooraf al redelijk vast welke klant in welke route is opgenomen. Wanneer er zaken veranderen, bijvoorbeeld meer of minder klanten, of andere hoeveelheden per klant, worden de basisroutes met behulp van Ritplan geoptimaliseerd”, vertelt Jolanda de Groot. Ritplan 9 maakt dit proces wel heel eenvoudig. Met dit systeem is het mogelijk om op de kaart één of meer klanten te selecteren en naar een andere rit te slepen, of er een ander voertuig aan te koppelen.

Extra service
Alje Bolt vult aan: “Ook hechten wij grote waarde aan tijdafspraken met klanten. Daarom controleren we onder andere de aflever- en verblijftijden bij klanten met behulp van het tracking- en tracingsysteem in onze voertuigen. We vergelijken deze gegevens regelmatig met de planning, zodat we zien welke aanpassingen we moeten doen in Ritplan. Bijvoorbeeld meer tijd inplannen voor een bepaalde klant, vanwege oponthoud in een druk stadscentrum of activiteiten die vaak meer tijd in beslag nemen dan voorzien. Zo kun je extra service bieden, zonder de planning onder druk te zetten.”