Ritplan opent deuren voor Berkvens

Berkvens levert binnendeuren en kozijnen aan de aannemerij en professionele bouwhandel. Een nette levering volgens afspraak is één van de kwaliteitsaspecten van Berkvens; daarom wordt de nodige aandacht besteed aan de planning van de transporten. John Theeuwen, Hoofd Transport en Expeditie, legt uit welke rol Ritplan daarin speelt.

De producten van Berkvens worden in opleggers en containers vervoerd naar binnen- en buitenland. Berkvens maakt zelf de planningen en besteedt het transport vervolgens uit. “In onze planningen moeten we rekening houden met vele aspecten zoals tijdvensters, leverdagen en capaciteit. We zochten naar een geautomatiseerd systeem om beter, efficiënter en sneller te kunnen plannen. Een systeem dat ons bovendien in staat stelt periodeplanningen te maken. Onze deuren worden niet van de ene op de andere dag besteld en geleverd; wij plannen in weken. Hierdoor is het mogelijk een planning over meerdere dagen te maken, en daardoor optimaler te werken dan per dag.”

Ritplan biedt de mogelijkheid om te bepalen welke leverdag het meest optimaal is binnen een periode. Daarbij worden de kosten geminimaliseerd, terwijl toch rekening wordt gehouden met alle randvoorwaarden. Daarnaast is het altijd mogelijk om handmatig in te grijpen: de planner is en blijft de baas.

Eerlijk advies
Ritplan verschaft inzicht en maakt het mogelijk om relatief snel een optimale weekplanning te maken. Het geeft overzichtelijk weer hoe de ritten zijn gepland en berekent tegelijkertijd de kosten per klant. “Ook al raakt onze complexe planning de grenzen van Ritplan, toch hebben wij voor dit product van EVO-it gekozen. Eerlijke informatie over de mogelijkheden en de beperkingen van het systeem en een goed advies waren mede doorslaggevend. Het bleek een goede keuze en we zijn tevreden over het plannen met Ritplan”, besluit Theeuwen.