Wasco's warme service

Toen Wasco met Ritplan begon hadden ze minder dan tien auto’s. De groothandel voor de installatiebranche op het gebied van verwarming, sanitair en onderdelen heeft sindsdien, net als Ritplan, een grote ontwikkeling doorgemaakt. Ze hebben in Apeldoorn een compleet nieuw Distributiecentrum laten bouwen volgens de laatste milieu- en energienormen. Ondertussen beschikken ze over meer dan 30 vestigingen verdeeld over Nederland. Tegenwoordig hebben ze gemiddeld 45 voertuigen op de weg, uitbesteed aan Sluyter Logistics. Maar de planning houden ze met Ritplan binnen het eigen bedrijf, met goed resultaat!

Service

Ook Ritplan is met zijn tijd meegegaan. Nico Kerk, adviseur Supply Chain & Support, vertelt: ‘Toen we met Ritplan begonnen, werkten we nog met DOS. De hedendaagse versie is flexibeler, iets wat hard nodig is gezien het aantal klantspecifieke wensen en eisen.’ De klant van tegenwoordig wil ontzorgd worden. Dit is goed te zien bij het wagenpark: soms lijken wagens niet optimaal geladen, iets dat op het eerste oog een verspilling van te gebruiken ruimte is. Maar als je naar de reden erachter luistert, is het heel logisch: op bouwplaatsen leveren ze tot aan de individuele huizen en vaak zelfs tot op de plek van montage, dus is het met uitladen nodig om ze in de juiste laadvolgorde te zetten. Zo gebruiken ze Ritplan in combinatie met het WMS om de service richting de installateurs zo hoog mogelijk te houden.

 

Milieu

Ook houdt Wasco zoveel mogelijk rekening met het milieu. Het nieuwe magazijn in Apeldoorn wordt met warmtepompen op temperatuur gehouden en wordt voorzien van een groot aantal zonnepanelen op het dak. De voertuigen rijden op LNG of zijn uitgerust met Euro 6-motoren. Om aanrij-kilometers te besparen heeft Wasco inmiddels de beschikking over een zestal LZV combinaties.

 

Chauffeurs

De chauffeurs worden ook niet vergeten. Wasco is met behulp van Ritplan bezig met een Pilot waarbij het mogelijk is om over dagen te plannen, zodat de nachtdiensten die slechts een paar uurtjes kosten, gecombineerd kunnen worden met vroege ochtendleveringen. Zo wordt voorkomen dat chauffeurs gebroken diensten moeten draaien. Tijdens de spits kan de chauffeur dan zijn rust opnemen. Zo ontstaat er geen frustratie wegens file, wordt er geen tijd verspild aan stilstaan op het asfalt en kunnen de impopulaire nachtdiensten beter opgevuld worden.

Met het oog op service, milieu en kwaliteit wordt er flink geautomatiseerd bij Wasco. Voicepicking behoort inmiddels tot de standaard, automatische rollerbanen voor het magazijn, noem het maar op. Met Ritplan blijft de planner de baas, maar kunnen ze toch optimaal en automatisch plannen. Dat is de visie op automatisering die bij Wasco past: in dienst van zowel de werknemer als de afnemer.