Basisroutes ‘voor de bakker’!

Bakker Wiltink voorziet elke dag klanten van vers brood volgens vaste routeschema’s. “Deze vaste routeschema's zijn meestal historisch gegroeid en worden fragmentarisch aangepast”, zegt Bert Ebbers (logistiek manager). “Wij wilden beter inzicht in de ritten en optimalisatie van de ritten om te besparen op onze vervoerkosten. Ritplan leverde ons een besparing van 15% op.”

Bakker Wiltink voorziet elke dag supermarkten van vers brood. Zo levert de bakkerij, samen met een groep zelfstandige bakkerijen, dagelijks brood- en banketproducten aan een groot aantal supermarkten in ons land. De leveringen worden gedaan volgens vaste routeschema's. Het volume en de venstertijden bepalen hoeveel transporteenheden nodig zijn om de producten op de afgesproken tijd af te leveren.

Geen tijd.
“De vaste routeschema’s zijn in het verleden meestal op basis van ervaring gegroeid”, zegt Ebbers. “Bij wijzigingen in de vraag (minder of meer supermarkten, andere hoeveelheden) werden de routeschema's meestal fragmentarisch aangepast. Bovendien was er vaak geen tijd om het hele schema eens goed door te nemen. Daarom zochten we jaren geleden een systeem dat beter inzicht gaf in de effecten van wijzigingen in onze ritten, waarmee we alle routes tegelijk konden optimaliseren en waarmee we de dagelijkse planning konden doorrekenen en waar nodig optimaliseren.”

Beter inzicht.
Bakker Wiltink koos voor Ritplan. Ebbers: “Ritplan geeft ons beter inzicht in de ritten. Chauffeurs hebben nu heldere richtlijnen en een realistische planning. Zo kunnen we beter inspelen op wijzigingen. Bij veranderende omstandigheden, klantgroepen of aflevertijden en een veranderend wegennet is meteen zichtbaar of de planning haalbaar is en wat de gevolgen van de verandering zijn. Ook bij ogenschijnlijk kleine veranderingen is het goed om standaardritten tegen het licht te houden en de planning te optimaliseren.”

15% besparen.
Ritplan functioneert al vele jaren tot volle tevredenheid bij Bakker Wiltink. “Welke besparingen zijn gerealiseerd, is moeilijk te zeggen omdat zich in zo'n lange tijd veel veranderingen hebben voorgedaan. Het vullen en inregelen van het systeem kost even tijd, maar na invoering leverde het een besparing van 15% op”, besluit Ebbers.