BSB plant, koppelt en analyseert

Een eenvoudiger planningsproces, kostenbesparing en meer transparantie in de distributie; dat waren voor Beer & Selected Beverages (BSB) de redenen om de planning te automatiseren. Deze importeur en distributeur van dranken maakt sinds 2008 planningen met Ritplan, koppelde het systeem aan de boordcomputers van de huisvervoerder en analyseert doorlopend de distributiekosten. Misha Korevaar van BSB licht de voordelen toe.

BSB importeert en distribueert speciale bieren, premium pilseners, mineraalwaters, gedestilleerde dranken, likeuren en wijnen in Nederland, België en Luxemburg. De klanten van BSB zijn horecagroothandels, drankenhandelaren, zelfbedieningsgroothandels, slijters, slijterij organisaties en retailers. Veel grote afnemers worden dagelijks beleverd; kleinere afnemers op enkele vaste dagen in de week. BSB maakt zelf de planningen en heeft het vervoer uitbesteed aan Embregts transport.

Automatische rittenplanning.
“Ons bedrijf heeft in de loop der jaren een flinke groei doorgemaakt. In 2008 besloten we de planning te automatiseren om het planningsproces te vereenvoudigen, kosten te besparen en het distributieproces transparanter te maken”, vertelt Korevaar. BSB heeft voor Ritplan gekozen omdat het programma goed aansluit bij de organisatie en eenvoudig te gebruiken is. Al snel na de implementatie van Ritplan bleken de voordelen. Korevaar: “De planningstijd werd verkort van enkele uren per dag tot maximaal een half uur per dag. Dat betekende ook dat we het moment van de orderstop met een uur konden verlengen. Orders die vroeger als spoedorder werden behandeld, kunnen nu in het reguliere proces mee. Per saldo hebben we met de introductie van Ritplan een duidelijke besparing op de transportkosten gerealiseerd. We hebben de investering in Ritplan binnen een paar maanden terugverdiend.”

Koppeling boordcomputers.
BSB wilde vervolgens verder innoveren met Ritplan. Het doel was klanten beter te informeren over de aflevertijdstippen, de uitvoering van de ritten te monitoren en de parameters in Ritplan, zoals wachttijden, laad- en lostijden en snelheidsinstellingen, nog beter op de praktijk af te stemmen. EVO-it kwam met een oplossing. “Met de module Ritplan Mobiel Manager kunnen wij met één druk op de knop de planning doorsturen naar de boordcomputers op de voertuigen. De chauffeurs zien de ritopdrachten of taken op hun scherm en kunnen terugkoppelen wanneer de los-actie wordt gestart. Hiermee is het mogelijk om te controleren of de tijdvensters bij de klanten én de voorspelde aankomsttijden gehaald worden. Wanneer een opdracht niet op tijd uitgevoerd kan worden, kunnen we de klant informeren óf de planning aanpassen. In dat laatste geval worden de opdrachten gesynchroniseerd met de boordcomputer en kan de chauffeur direct zien wat zijn nieuwe route is”, zegt Korevaar tevreden.

Distributiekosten analyseren.
Een andere module die BSB inzet, is Distrikost Analyse. Korevaar: “Daarmee kunnen wij de geplande kosten van elke aflevering vergelijken met de werkelijke kosten. Zijn bij bepaalde klanten de verschillen groot, dan zoeken we uit hoe dat komt.” Oorzaken kunnen liggen in lange wachttijden, langere laad-/lostijden of afwijkingen ten opzichte van de geplande route: informatie waarmee Ritplan nog beter op de praktijk kan worden afgestemd.

Micha Korevaar is nog steeds zeer tevreden over de resultaten die met Ritplan worden gerealiseerd.