Bus’ Handelmij weet waar eigen vervoer loont

Familiebedrijven groeien soms uit tot grote, succesvolle bedrijven. De technische groothandel Bus’ Handelmij is hier een goed voorbeeld van met 12 vestigingen in Nederland en 1 vestiging in Engeland. In totaal werken er circa 200 mensen bij Bus’ Handelmij en kunnen ze ruim 54.000 artikelen uit voorraad leveren.
Bus’ Handelmij heeft een breed aanbod, van lastechniek en bolting tot verhuur en service. Om dit allemaal bij de klant te krijgen, is een efficiënte ritplanning nodig. Hiervoor is de keuze op Ritplan gevallen.

Oorspronkelijk had de directie van BUS' Handelmij de intentie om de transportactiviteiten vanuit het nieuwe logistieke centrum uit te besteden. De logistiek manager van Bus’ Handelmij, Dé Snieder, heeft Ritplan gebruikt om door te rekenen of eigen transport ook een goede mogelijkheid zou kunnen zijn. Niet alleen om de kosten te drukken, maar ook om de chauffeurs actief deel te laten uitmaken van het team. Immers de chauffeurs zijn dan meteen vertegenwoordigers van Bus. Vanuit een vorige baan heeft Snieder al ervaring met het werken met Ritplan en hij weet hierdoor goed wat de voordelen van het programma zijn.

Ze zijn bij Bus’ Handelmij grondig te werk gegaan. Een half jaar lang hebben ze met een Ritplan-simulatie gewerkt. Er is met alles rekening gehouden, zodat ze in staat waren een precieze berekening te maken van het aantal benodigde voertuigen en de daarbij behorende kosten. Zo bleek een combinatie van gedeeltelijk eigen vervoer en gedeeltelijk uitbesteden de beste optie binnen het verzorgingsgebied van het bedrijf. Iedere dag wordt het transport gepland en  zendingen die ver van de route afwijken, worden uitbesteed.

In de aanloop naar het logistieke centrum dat in mei 2017 operationeel wordt, is Bus begonnen met een pilot binnen de vestiging Zwolle. Hier wordt het transport nu via Ritplan operationeel gepland. Door de koppeling van Ritplan met Webfleet en TomTom wordt er een optimale route gereden waarbij opdrachten en aanpassingen direct worden doorgestuurd.
Binnen deze vestiging vindt er nu al een kostenreductie op het transport plaats. Chauffeurs hebben minder uren nodig om de route te rijden en maken minder kilometers. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om met een bus minder te rijden. De uren die de chauffeurs overhouden, worden dan weer ingezet in het magazijn.
Zo heeft Bus’ Handelmij dankzij Ritplan een stevige basis voor efficiënt en gestructureerd eigen vervoer.