Planpakket maakt supersnelle levering mogelijk

Top Movers rijdt voor Ikea Delft

Door: Anita Hestens

Om 3.500 zendingen per maand op tijd bij de klant te krijgen, moet je als bedrijf goed worden ondersteund door ICT. Dat is het geval bij Top Movers, die voor Ikea Delft de distributie en montage van bestellingen verzorgt.

Klanten die vóór 15:00 uur in de winkel van IKEA Delft meubels kopen, kunnen die al dezelfde avond geleverd krijgen. Vanaf medio vorig jaar levert Top Movers deze service. Het is niet alleen het vervoer en de bezorging, maar ook de montage van meubels, als de consument dat wenst, en de retourzendingen. Het proces is realtime door Top Movers te volgen vanaf de bestelling tot aan de aflevering. De consument moet goed worden geïnformeerd over de aflevertijd: niet te laat, maar ook niet te vroeg. “Alles draait om de klanttevredenheid”, licht Christiaan van der Ent van Top Movers toe, dat er nu een jaar ervaring mee heeft opgedaan. “De eerste vijf, zes maanden waren we continu bezig het proces zo goed mogelijk in te regelen en het werkbaar te maken voor onze planners.”

Planpakket

Hoe gaat het proces in zijn werk? “De orders komen in een soort vergaarbak terecht, waarvan de data automatisch worden ingelezen in de planningsapplicatie Ritplan van EVO-it. Dit pakket gebruikten wij al voor een andere klant en dat beviel goed. Dit planpakket is custommade gemaakt voor Ikea Delft. Daarna worden de orders ingepland volgens de meest efficiënte routes, die de planners controleren. De planning moet zo strak mogelijk zijn, daarbij rekeninghoudend met allerlei aspecten als gewicht en dergelijke. Als de routes kloppen, worden de opdrachten toegewezen aan de crew: ze worden doorgestuurd naar de mobiele telefoons van de chauffeurs en klanten worden geïnformeerd over het aflevertijdstip.”

Nieuwe app

De chauffeurs beschikken over een speciale app op hun mobiele telefoon, die een jaar geleden door EVO-it is gelanceerd. Deze app sluit naadloos aan op het rittenplanningssysteem. “Hierin kunnen de chauffeurs hun routes en afleveringen vinden. Ook is het mogelijk om realtime emballageregistratie te doen en bij aflevering manco's aan de planafdeling door te geven. De aflevering wordt erin vastgelegd, met daarbij een handtekening van de klant en indien nodig foto’s.” De chauffeurs leveren de dienstverlening met zo’n vijftien vrachtauto’s tussen 8:00 en 23:00 uur. Het aflevergebied is de regio Den Haag en Rotterdam en gemiddeld twee keer per week wordt het ‘buitengebied’ aangedaan.

Performance

Top Movers doet het goed. Ikea Delft houdt de performance wekelijks bij. “Het loopt steeds beter”, constateert Van der Ent. “Dat blijkt ook uit onze rapportages die we uit het softwarepakket genereren. Nu verloopt 92 à 93 procent al vlekkeloos. Ondanks dat het geolied loopt, zoeken we nog steeds naar verdere optimalisatie. We sparen punten op die voor verdere verbetering kunnen zorgen van ons planningspakket. Als Ikea Delft de consument een nieuwe dienst wil aanbieden of wijzigingen doorvoert, dan is het de kunst die te vertalen naar de praktijk van afleveren”. Dankzij de integratie met het planningspakket en de app heeft Top Movers de groei die Ikea Delft heeft doorgemaakt, goed kunnen opvangen.

Bron: TLN-magazine Transport & Logistiek, 16 mei 2017