Ferwerda levert Just in Time met Ritplan

Automotive, in het bijzonder garagebedrijven, vereisen een specifiek plan van aanpak als het gaat om leveringen. Ferwerda, een familiebedrijf in de levering van auto- en truckmaterialen, gereedschappen en nog veel meer, heeft hier al meer dan 80 jaar ervaring mee. Just in Time-leveringen (JIT) zijn dagelijkse kost. Vroeger reed elke chauffeur zijn vaste rondje. Omdat de vraag naar producten varieert, was dit echter niet zo efficiënt als zou kunnen.

Bij Ferwerda werkten ze al met TomTom Webfleet, dus ging operationeel manager Jacob Schippers op zoek naar een systeem dat naadloos geïntegreerd kon worden met Webfleet. Zo kwamen ze uit bij Ritplan: speciaal bedoeld voor eigen vervoer, met de mogelijkheid om de planning naadloos te koppelen aan Webfleet.

Ritplan plant voor Ferwerda een volledig geoptimaliseerde planning. Vervolgens kijkt planner Jan Boorsma of er iets moet worden aangepast, waarna de ritten worden doorgestuurd naar de TomTom's in de voertuigen. De chauffeurs verzamelen de orders, laden de auto's en gaan op pad, binnen een tijdsbestek van 20 minuten. Dit gebeurt viermaal per dag, waarbij de ritten afhankelijk van het aanbod kunnen variëren.

De automotive is een drukke markt met veel concurrentie. Een concurrent heeft de bezorging zelfs uitgebreid naar zesmaal per dag. Ferwerda vaart een andere koers: ze hebben een eigen werkplaats en gecentraliseerde lakafdeling. Hierdoor heeft het familiebedrijf vakkennis in huis en bieden ze meer dan alleen de producten die ze verkopen. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat de chauffeurs veel contactmomenten hebben met de klanten. Deze koers zorgt voor een goed vertrouwen bij de klant en dus een sterke klantenbinding. Dit zie je ook terug bij Ferwerda zelf: de chauffeurs zijn allemaal in loondienst.

De kwaliteit van hun service aan de klanten staat bij Ferwerda hoog in het vaandel. Door goed contact te onderhouden en meer te bieden dan hun concurrenten binden ze klanten aan hun bedrijf. Ritplan helpt hierbij door de planning te stroomlijnen en de kosten voor deze extra service zo laag mogelijk te houden.

Op de foto: Jacob Schippers (r.) en Jan Boorsma (l.)