Dozon rijdt verder

Daniël Nijenhuis, algemeen directeur van Dozon Bouwtechniek BV, vroeg zich af waar een van zijn auto’s was gebleven toen hij met Eelco Jansen de planning bekeek die met Ritplan gemaakt was. Eelco was toen logistiek manager, nu operationeel manager, bij van Egmond Elektrogroothandel BV, een buurman van Dozon, en had een simpele verklaring: die auto was helemaal niet nodig. Dit gaf voor Daniël direct de meerwaarde aan van Ritplan. Een auto en een chauffeur minder, dat scheelt in de kosten!

Dozon is een belangrijke groothandel voor bouwtechniek in het oosten, midden en noorden van het land. Ze richten zich voornamelijk op hang- en sluitwerk. Bij Dozon is bewust gekozen voor eigen vervoer. De eigen werknemers weten precies hoe ze met hun materiaal om moeten gaan, terwijl dit bij een andere leverancier meer kosten met zich mee zou brengen door extra benodigde maatregelen of training.

De Dozon-chauffeurs weten wat ze afleveren en zijn bekend bij de klanten, de eigen auto’s zorgen voor betere naamsbekendheid en het is makkelijker om flexibel een klus met spoed op te lossen. Al met al is de service beter én goedkoper.

Hoewel de meeste klanten in de regio wonen, willen ze bij Dozon ook hun klanten buiten de regio aan zich binden. Hierom willen ze ook zoveel mogelijk van de verder gelegen bezorgingen zelf op zich gaan nemen. Deze kostbare leveringen worden nu nog op voorhand voor uitbesteed vervoer bestemd door hun ERP-pakket Mavis. De doelstelling is om aan het eind van het jaar ongeveer 85% van de leveringen zelf te doen. Ritplan biedt hiervoor de ondersteuning. Met deze software kan Daniël zien welke ritten tóch de moeite waard zijn om zelf uit te voeren.

Soms is het nuttig om te zien wat innovatie kan betekenen bij uw bedrijf. Dit kan gaan van het verbeteren van de service tot een dermate efficiëntere ritplanning dat u een auto uit kunt sparen, zoals bij Dozon.