Bouwcenter Nelemans' optimale planning

Uitprinten van orderbonnen. Elke bon behandelen. Orders op basis van klant sorteren. Inschatten hoeveel ruimte de order beslaat in een vrachtwagen. De klanten invoeren in een routeplanner. Planning afronden en doorsturen naar de chauffeurs. Zoals elke planner weet, is het handmatig plannen van ritten een lastige en langdurige aangelegenheid. Erik Stam van Bouwcenter Nelemans was ervan overtuigd dat dit efficiënter moest kunnen, toen hij toevallig in contact kwam met EVO-it.

Erik Stam werkt als logistiek manager voor Nelemans, een groothandel voor bouwmaterialen met maar liefst zeven vestigingen in Nederland. Ze maken deel uit van de groep Bouwcenters in Nederland. “Onze groothandel specialiseert zich in het ondersteunen van projecten in hun volledigheid, zodat we een actieve persoonlijke en geïnteresseerde partner kunnen zijn voor onze klanten”, zegt Erik. Toen hij de EVO-it-bijeenkomst “Kosten per klant besparen” had bezocht, zag hij mogelijkheden, maar hield logischerwijs nog een slag om de arm. Hij nodigde vijf leveranciers van ritplanners uit om een presentatie te verzorgen. Ritplan transportsoftware sloot het beste aan bij de werkwijze van Nelemans.

Erik van Riel, it-manager van Nelemans, vertelt: “Er moest een koppeling gemaakt worden vanuit ons ERP-systeem. Dit opende de weg naar volledige optimalisatie van de ritten. Wij wilden dat de omvang van een levering in laadmeters uitgedrukt kon worden, maar dat was niet in ons ERP-systeem opgenomen evenmin als het voertuigtype, ook een belangrijke factor in de planning. Zo kunnen wij immers beter onze opdrachten voor onze klanten volbrengen.” Een aantal vrije velden in het ERP-systeem heeft een andere toewijzing gekregen om dit te realiseren.

Om nog verder te kunnen optimaliseren, richtten ze zich op het begeleiden van afdeling verkoop. Er werd een werkinstructie gemaakt, waardoor de verkopers bij Nelemans weten welke informatie ze concreet in de juiste vorm aan moeten leveren. Met die heldere informatie is een betere planning te maken, en krijgen klanten bij Nelemans de service die ze verdienen.

Het leveren van een goed eindresultaat is bij Nelemans zo belangrijk dat ze zelfs hebben meegedaan aan onze pilot van de LMS track and trace app, ofwel de “chauffeursapp”: de implementatie van digitale ritlijsten, proof of delivery en emballageregistratie.

Bij Nelemans hebben ze oog voor optimalisering, omdat ze weten hoeveel het hen scheelt in kosten, maar ook omdat ze zien hoe ze hiermee beter hun klanten van dienst kunnen zijn.