WVS helpt mensen, Repond ondersteunt

Al 45 jaar zorgt het leerwerkbedrijf WVS, voorheen sociale werkvoorziening, er in West-Brabant voor dat mensen die moeilijk meedraaien in de arbeidsmarkt de handvatten krijgen om deze situatie te keren. Door middel van hun leertrajecten wordt er dagelijks hard gewerkt om de 2500 mensen die in dienst zijn in combinatie met diverse andere doelgroepen te begeleiden naar een nieuwe toekomst. Hiervoor heeft WVS veel verschillende soorten diensten waarvoor ook een grote hoeveelheid materieel nodig is. Met Repond worden ongeveer 1500 stuks materieel bijgehouden!

Nicojan Lazeroms, coördinator wagenparkbeheer/mechanisatie, vertelt: “Het materieel is zeer divers. Van voertuigen tot machines tot gereedschap, alles wordt bijgehouden in Repond. Het wagenpark wordt al gemonitord sinds Repond in 1992 nog een MSDos-versie was.” Toentertijd ging het vooral om wagenparkbeheer, maar in de loop der tijd is Repond, evenals WVS, steeds verder ontwikkeld.

WVS laat het programma elke zeven dagen een rapport genereren, dat automatisch naar de verantwoordelijken wordt gestuurd. Hierin staat welke objecten onderhoud nodig hebben, of gekeurd moeten worden. Dit wordt duidelijk gemarkeerd aangegeven, waarbij de objecten die aan de beurt zijn, uitgelicht worden. Daarnaast worden tankbeurten ingelezen, zodat ook het verbruik van het materieel duidelijk in kaart gebracht wordt.

Repond maakt gebruik van een database die volledig is afgestemd op de beheerswensen van WVS. Door de overzichtelijkheid van het programma worden menselijke fouten voorkomen. Zo zorgt WVS ervoor dat al het materieel dat door haar werknemers wordt gebruikt altijd op orde is en optimaal wordt onderhouden: een voorwaarde om hen goed op weg te helpen.

Door onder andere de goede structuur in het beheer van het materieel en het wagenparkbeheer kan WVS zich goed richten op de kerntaak: het bieden van een goede leer-werkomgeving voor de werknemers, die hierdoor een betere kans hebben op de arbeidsmarkt. 

Zo werkt WVS aan een beter Nederland waar iedereen in kan meedraaien.