Keurig materieel in het Westland

Iedereen die verantwoordelijk is voor materieel weet: het begint bij een goed overzicht. Zonder de juiste informatie over je voertuigen en apparatuur wordt goed en tijdig werk leveren een onmogelijke opgave. Als je echter iemand met de juiste vaardigheden op de juiste plek neerzet met de juiste tools, dan wordt alles een stuk makkelijker te regelen.

Iryna Tropkina houdt toezicht en heeft toezicht- en beleidsuitvoering van de Gemeente Westland onder haar hoede. Ze is een zelfbenoemde “superuser” van Repond: “Al het rollend materieel staat in Repond en wordt nauwgezet bijgehouden en gemonitord.” Ook het brandstofverbruik wordt bijgehouden en zelfs de tellerstanden worden in samenwerking met Repond bijgehouden. Dit stelt de gemeente Westland in staat om alle onderhoud, keuringen en status van materieel te overzien. Als deze informatie dan afwijkt van de verwachting wordt onderzocht waar dit aan ligt. Recentelijk kwam naar boven dat vliegwielreparatie nodig was voor één van de voertuigen, maar volgens de kilometerstand had dit helemaal nog niet mogen gebeuren. Doordat ze de informatie paraat hadden konden ze uitzoeken waar het aan lag: de slijtage kwam door het stationair draaien van het voertuig.

Niet alleen is het onderhoud van het eigen materieel inzichtelijk, doordat deze informatie paraat is kon de gemeente Westland zelfs een zaak onderbouwen waarbij een vrachtautofabrikant prijsafspraken had gemaakt. Doordat ze dit met informatie uit Repond konden onderbouwen zou het mogelijk moeten zijn om deze fabrikant een boete op te leggen, zodat de gemeente en daarmee belastingbetalers niet de dupe worden van oneerlijke concurrentie.

Iryna is enthousiast: “Repond is een goed systeem voor een gemeente voor het monitoren van het materieel en wagenpark.” Zo zorgt zij ervoor dat de gemeente Westland haar voertuigen op orde heeft en het werk binnen de gemeente zo veel mogelijk op rolletjes loopt.