Technisch dossier op maat, zonder maatwerk

Materieelbeheer Vroom BV, onderdeel van Vroom Funderingstechnieken BV, heeft brede expertise en jarenlange ervaring op funderingsgebied. Zij faciliteert de diverse werkmaatschappijen en regelt aanschaf, verhuur, transporten en keuringen van het materieel. Er is veel kennis en ervaring in huis op het gebied van het ontwerpen, repareren en onderhouden van funderingsmachines en toebehoren. Voor elk project kan het meest geschikte materieel gekozen worden uit een groot arsenaal aan mogelijkheden.

Jeroen Vroom, equipment manager, houdt zich niet alleen bezig met de inkoop van (groot) materieel, revisies en verkoop van machines, maar ook met innovaties zoals bijvoorbeeld testprojecten en aanpassingen van machines. Jeroen heeft ruimt 10 jaar geleden gekozen voor Repond nadat hij van hun softwareleverancier een oplossing binnen hun boekhoudsysteem had bekeken. Die oplossing was veel te beperkt en in feite ongeschikt voor het materieelbeheer. Repond is sindsdien voor Vroom hét technische dossier waarin alle eigenschappen van het materieel zijn vastgelegd, inclusief onderhoud, reparaties, schades en keuringen.

Jeroen is enthousiast over Repond, en niet in de laatste plaats door de flexibiliteit van het programma. “Het is heel makkelijk om eigen tabbladen en velden aan te maken. Zo hebben we door de stikstofproblematiek zelf met de database editor een tabblad met nieuwe velden kunnen maken over stikstofuitstoot en andere (diesel-)emissiegegevens van onze machines. Om deze nieuwe gegevens ook te kunnen afdrukken, hebben we met behulp van de rapportgenerator een eigen rapport ontworpen. Repond is door ons op tal van punten aangepast aan onze wensen, zonder dat we hiervoor de hulp van EVO-it nodig hebben gehad: op maat zonder maatwerk.”

Wat bij Vroom opvalt, is dat ze zeer precies alles vastleggen. Tot in detail wordt het materieel door Saskia Blokker, ervaren Repond-gebruiker, overzichtelijk in logische groepen ingedeeld, die vervolgens eenvoudig terug te vinden zijn in de overzichtelijke boomstructuur in Repond.

Tijdens ons gesprek deed zich het volgende praktijkvoorbeeld voor: Jeroen kreeg een telefoontje van iemand die een tweedehands kraan zocht, en kon in Repond van de bewuste kraan direct een zelf ontworpen specificatieblad produceren. Repond helpt daarmee het motto van Vroom Funderingstechnieken waar te maken:”Wij zetten onze daadkracht om in de voor u noodzakelijke draagkracht”.