Koninklijke Peitsman is met verbeterde leveringen goedkoper uit

Bij Koninklijke Peitsman Ede geven ze trots een kijkje achter de schermen van hun logistieke planning. Op de vestiging Ede kunnen ze immers laten zien dat ze goed weten wat ze doen. De service moet goed zijn en de leverbetrouwbaarheid hoog, maar dat betekent niet dat de planning inefficiënt wordt. Met know-how en de juiste hulpmiddelen komt een vrachtwagen altijd op tijd waar hij wezen moet.

Als groothandel voor project- en woninginrichters zit Koninklijke Peitsman dicht op de klanten. Elke vestiging heeft hiervoor een eigen wagenpark van één tot drie voertuigen. Zo wordt het contact dichtbij gehouden, zodat ze de hoge standaard kunnen leveren die de klanten van Koninklijke Peitsman gewend zijn.

In de afgelopen jaren is het bedrijf met Ritplan gaan werken. Ook zijn ze begonnen met “proefroutes”, waarmee ze kunnen zien welke orders met extern vervoer geregeld moeten worden. Dit scheelt al in de kosten, maar de ontwikkelingen zijn nog lang niet klaar. Bedrijfsleider Raymond van Ingen vertelt enthousiast over de verbeteringen die ze bij Koninklijke Peitsman doorvoeren: “We investeren in een nieuw ERP-systeem en werken onze routes uit met Ritplan. Nu doen we nog het een en ander handmatig, want we hebben maar twee voertuigen en moeten soms een deel uitbesteden. Binnenkort komt er echter een derde voertuig bij en kunnen we álles in eigen hand houden.” Zo kan Raymond op zijn vestiging nog meer kosten besparen dan nu al gebeurt.

De kostenbesparing bij het eigen vervoer is voor Koninklijke Peitsman niets nieuws. Ze innoveren al jaren in hun logistieke proces, door met Ritplan te gaan werken zodat ze routes kunnen simuleren, verbeteren en inplannen, en door altijd het proces in de gaten te houden. Hierdoor kunnen ze een belangrijke les meegeven: lagere kosten bij logistiek kan gepaard gaan met een hogere servicegraad en leverbetrouwbaarheid!