Luijten-VVZ in corona-tijd

Eén van de klanten van Webfleet Solutions is Luijten-VVZ, een groothandel die een compleet assortiment levert van o.a. verf, gereedschap, materialen en wandbekleding. Danny Verbeek kent Ritplan en WEBFLEET bij Luijten-VVZ van binnen en buiten. Hij vertelt: “Door de directe koppeling tussen WEBFLEET en Ritplan kan er makkelijk en flexibel gepland worden. Zeker in deze periode, waarin we allemaal rekening moeten houden met de coronapandemie, is het prettig werken met Ritplan en WEBFLEET.”

Door de vele klussers tijdens de eerste lockdown periode steeg de omzet aanzienlijk en moesten alle zeilen bij Luijten-VVZ worden bijgezet. De volumetoename zorgde voor een maximale inzet van de transportmiddelen waarbij ze soms zelfs extra voertuigen moesten huren voor het plannen van alle bezorgingen.

Dankzij het aandachtige werk van het team planners en de ondersteuning van Ritplan en WEBFLEET kregen ze het voor elkaar om nog steeds hun belofte na te komen om binnen 24 uur te leveren, ook al was er topdrukte op de zaak. Danny legt uit dat er wel wat uitdagingen waren, omdat het vervoersvolume van het wagenpark immers uitgebreid moest worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Gelukkig kon dit met de hulp van Ritplan en WEBFLEET tijdig geconstateerd worden, waardoor Luijten-VVZ ook in de toekomst goed voorbereid is op dit soort omstandigheden.

Er gebeurt nóg meer achter de schermen van een bedrijf met vervoer dan de meeste mensen beseffen. Van de plaatsing van een order tot de levering van de producten is het van groot belang dat er goed zicht is op de voertuigen, dat het onderlinge contact goed verloopt en dat ze een efficiënte planning volgen. Door samenwerking tussen Webfleet Solutions en EVO-it kan een bedrijf met vervoer dit met een efficiency en precisie die anders nauwelijks mogelijk is.