Het afzetpatroon wijzigt

Bedrijven in handel, industrie en productie besteden hun transport uit of doen het zelf, met eigen vervoer. De keuze voor eigen vervoer is meestal niet gebaseerd op het zo laag mogelijk houden van de kosten. Van het grootste belang is de betrouwbaarheid van de distributie.

Dat betekent onder andere: levering op de afgesproken tijd op de afgesproken plaats, vertrouwde chauffeurs (zeker voor sleutelklanten) en tijdig informeren van de klanten. Voor vaste klanten vervullen de chauffeurs, die de klanten kennen, ook een soort vertegenwoordigersrol van het bedrijf. Dat gaat niet met uitbesteed vervoer.

In deze tijd kunnen de vaak vaste patronen helaas rücksichtslos worden onderbroken. Bijvoorbeeld omdat ineens geleverd moet worden aan consumenten in plaats van aan de bekende bedrijven. Of omdat de omzet sterk terugloopt en het vervoer drastisch moet worden ingedikt.

Juist dan is het van groot belang om dit zo snel en efficiënt mogelijk te doen. Dan is een optimale rittenplanning onontbeerlijk en kan direct kosten besparen. Nu investeren betekent ook dat, wanneer het werk weer aantrekt, u voorbereid bent. Benut daarom nu de tijd om te investeren in het optimaliseren van uw distributielogistiek. Neem contact met ons op: we helpen u graag op weg.