Stroes Horeca Totaal

'Het is hard werken bij Stroes', zo verzekert logistiek manager Marcel Gonzáles. Elke dag vertrekken de negen vrachtwagens voor een vaste route naar de klanten. De hele dag door is het aan de Structuurbaan in Nieuwegein een komen en gaan van leveranciers. De groothandel gaat prat op zijn 24-uursservice, zeven dagen per week en op de uitgekiende formules in een branche, de horeca, waar ontwikkelingen bijzonder snel gaan.

Stroes Horeca Totaal in Nieuwegein is een groothandel en maakt deel uit van Gastronoom, Horeca en Grootverbruik. De afnemers zijn te vinden in een gebied binnen de lijn Almere, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Breda, Amsterdam en Almere. Ruim genomen Midden-Nederland. 'Dat verzorgingsgebied zal wellicht in de naaste toekomst ietsje worden aangepast', legt Gonzáles uit. Dat ligt ook wel een beetje voor de hand wanneer je bedenkt dat Gastronoom met 23 vestigingen in Nederland actief is en voor een deel op dezelfde markt opereert. Die markt bestaat uit restaurants, recreatie- en sportkantines, bedrijfsrestaurants, eetcafé's en vooral cafetaria's. Stroes levert een compleet pakket. Afnemers kunnen in principe alles voor hun bedrijf bestellen bij Stroes, dus niet alleen voedingswaren, maar ook verpakkingen en schoonmaakmiddelen. Het assortiment telt zo'n 7000 artikelen, vooral A-merken of huismerken van hoge kwaliteit voor snacks, specialiteiten, sauzen en vetten, dranken, ijsproducten, salades, zuivel, brood, vlees, gevogelte, vis, zoetwaren, conserven, rookwaren en ook non-food producten.

Herkenbaar
‘De kwaliteit en service zijn sterke punten van Stroes', volgens Gonzáles. Hij legt nog uit dat voor de cafetaria's ook gewerkt wordt met herkenbare franchise-formules, de ene wat vrijblijvender dan de andere. Maar in elk geval heel herkenbaar en altijd aan de bovenkant van de markt. Een Vorksnackbar heeft een duidelijk andere uitstraling dan Smulwereld, of Take-a-brake en Foodplanet. De herkenbaarheid werkt in alles door, dus in menukaarten, verpakkingen en in specifiek actie-uitstraling. Voor distributie is strategisch gekozen voor vaste routes, op vaste dagen en bij voorkeur met vaste chauffeurs!route verkopers. Eigen vervoerder Gonzáles werkt met negen vrachtauto's met laadvermogens van elf ton of meer en twee bestelwagens. Uiteraard gaat het om vervoer onder HACCP-voorwaarden en geconditioneerd. De nieuw bestelde auto's krijgen daarom drie gescheiden compartimenten, dus koel, vries en droog in de laadbak. Per jaar rijden de vrachtauto's ruim 550.000 distributiekilometers en sinds drie jaar plant Stroes de routes met het pakket Ritplan van EVO Informatietechnologie BV.

Niet optimaal
Sinds dat moment weet Stroes dat de routes per werkdag niet optimaal gepland zijn. 'Wanneer we al onze leveringen en besteladressen per dag optimaal zouden plannen via Ritplan dan kan er op sommige dagen een auto thuis blijven. Ook zal Ritplan bepaalde adressen op een andere route zetten. Voor ons is het werken met vaste routes echter een strategische keuze geweest. Omdat je handmatig kunt plannen is dat met ingeven van andere venstertijden wel te overbruggen, maar we gebruiken dat aspect alleen om te zien wat de extra kosten zijn van het vasthouden aan onze bestaande routes. De routeverkopers kennen hun klanten en zij zijn belangrijk bij het relatiebeheer. Als je dat loslaat, zul je wellicht een extra vertegenwoordiger moeten aantrekken en dat is vele malen duurder dan de tien procent extra kosten door ons huidige systeem met wellicht niet optimaal geplande distributieroutes.' Overigens wordt elke route wel met Ritplan optimaal gemaakt. Het pakket voorziet ook in een routeboek. In leesbare tekst. Gonzáles: 'Wij ruimen ook in, dat hoort bij de service. De vaste man weet waar zijn klanten hun goederen willen hebben. Vers en gekoeld in de koelcel en diepvries in de vriescel, frisdranken in de kelder en snoep bij de counter. Die informatie staat op de routelijst. Moet een ander invallen dan heeft hij de info altijd up-to-date bij de hand en merkt de klant er weinig van. Aflevering gaat precies zo en op dezelfde tijd als anders.' Dat meegeven van informatie vindt Stroes een voordeel van Ritplan. 'Onze chauffeurs/routeverkopers hoeven dan ook zelden of nooit naar Nieuwegein te bellen bij hun afleveradressen. Ze hebben hun instructies en die zijn compleet.' Hij heeft bij de keuze verschillende systemen bekeken, maar koos door die flexibiliteit voor het EVO-pakket, dat vlot aangepast kon worden aan zijn wensen. En nu nog komt geregeld nog een vraag voor een aanpassing naar voren. 'Dan weet ik met Ritplan in ieder geval zeker dat het ook wordt opgepakt en uitgevoerd', zegt Gonzáles heel overtuigd.

Toekomst
Het pakket is dus nog niet af, maar ook de informatiestroom rond het distributieverkeer is bij Stroes nog niet afgerond. 'Alle auto's hebben mobiele communicatie aan boord. Voor de zomer wordt een koppeling gemaakt met het blackboxsysteem van Fleetlogic. Een opmerkelijke keuze omdat moederbedrijf Gastronoom werkt met ICS. Volgens Gonzáles biedt Fleetlogic voor Stroes de beste prijs/kwaliteitsverhouding. 'Met die koppeling aan de boordcomputer hebben we ook inzicht of de routes ook inderdaad zo worden gereden als gepland. Het komt in deze branche voor dat een afnemer vraagt om 's middags nog even langs te rijden voor de betaling. Als je dan kosten gaat vergelijken kom je scheef uit. Bovendien willen we de Blackbox koppelen aan een temperatuurregistratie.' Geen wanklank? Toch wel. Marcel Gonzáles heeft ook een nadeel aan Ritplan ontdekt. 'Bij zeg eens twintig adressen in een stad, bijvoorbeeld Utrecht. Een ervaren man zal de route altijd een uur sneller rijden dan de route volgens Ritplan. Omdat hij weet waar de opstoppingen ontstaan, waar scholen zitten of lastige omleidingen Ook dat kun je opvangen met andere venstertijden in de planning, maar dat is feitelijk een oneigenlijk gebruik', vindt hij.
AB WESSELINK

Ritplan
Ritplan is een ritplanningspakket van EVO lnformatietechnologie BV om snel en efficiënt een complete ritplanningte maken. Het pakket, dat ook beschikbaar is voor Windows, kan worden gebruikt met basisroutes, standaardrayons of -routes, maar ook kan geheel automatisch worden geoptimaliseerd met verschillende tussenvormen, zoals uitgaan van basisroutes en daarna optimaliseren of de basisroutes zelf optimaliseren. Dat betekent dat tegen zo laag mogelijke kosten rekening kan worden gehouden met wensen van klanten, waarbij de mate waarin dat gebeurt zelf is in te stellen. Voor de dagelijkse planning kan Ritplan worden gekoppeld aan het ordersysteem. Met de module Optima kan Ritplan worden gekoppeld aan informatie vanuit boordcomputers, waardoor planning en werkelijkheid zich eenvoudig laten vergelijken. De prijs voor het pakket is afhankelijk van gekozen modules. De basismodule nationaal bijvoorbeeld kost voor EVO-leden 2950 gulden. Niet-leden betalen veertig procent meer. Voor aanvragen van een demonstratiediskette of meer informatie: telefoon( 079) 346 78 78.