Ritplanning bij Quality Bakers

In de bakkerijbranche is een zware strijd gaande. Wie overleeft, wie niet? In de strijd is Quality Bakers een grote en sterke partij, maar ook een grote onderneming merkt de druk op de marge tussen kosten en opbrengsten. Ritplanning levert een grote bijdrage aan behoud van rendement.

Quality Bakers is de bakkerijgroep van Meneba NV, onderdeel van de European Foods Group van het Australische concern Goodman Fielder. Bekende merknamen zijn Tarvo en Kempenaar, maar daarnaast zijn de bakkerijen vooral bekend als broodbakkerijen. In Nederland zijn negen, van oudsher grote, regionale bakkerijen eigendom van de groep. Daarnaast wordt samengewerkt met zestien zelfstandige bakkerijen.
 
Eigen bakkerijen en vestigingen van de samenwerkende bakkerijen zijn opgenomen in een ingenieus logistiek systeem, met als spil het distributiecentrum in Ede. Elk bedrijf bakt voor de eigen regio het dagelijks brood. Daarnaast produceert elk bedrijf zijn eigen specialiteit. Zo bakt Quality Bakers Brunssum -bijna vanzelfsprekend- vlaaien; Rotterdam is al jaren gespecialiseerd in donuts en uit de bakkerij in Leeuwarden komt het Fries suikerbrood. Die specialiteiten worden dagelijks naar het DC gebracht voor verdeling over de vestigingen. Op deze manier is de onderneming in staat regiogebonden produkten 'dagvers' door het hele land te leveren. De eigen bedrijven hebben in het logistiek systeem hun eigen verantwoordelijkheid voor distributieplanning. De bedrijven beschikken daarvoor over gemiddeld tien wagens van verschillende grootte en over vier voertuigen van vervoerders. Centraal gebeurt de coördinatie van de technieken en procedures en uiteraard de bewaking van kosten en efficiëntie in de distributie.
 
Op het hoofdkantoor in Gouda is logistiek manager R.H.F. Barbet nauw betrokken bij de keuze en invoering van een passend ritplanningssysteem. Over het doel van de planning is hij duidelijk: 'De klantenservice moest verbeteren en we moeten distributiekosten in de hand zien te houden. We worden gedwongen efficiënt te produceren en te leveren. Het is nodig alle kostenfactoren duidelijk te maken. Leasing van de voertuigen is niet alleen bedrijfseconomisch interessant, het geeft ook centraal zicht op de kosten.' Afnemers stellen eisen aan hun leveranciers. Prijs en kwaliteit van een brood en hel moment van aflevering moeten goed zijn. Wie niet voldoet, maakt plaats voor een andere leverancier. Tijdvensters worden klein door de wens vroeg te leveren en de eisen van lokale overheid om niet te vroeg met 'lawaai' bij de winkels te beginnen. Andere eisen vloeien voort uit het verdwijnen van magazijnruimten bij afnemers: er ontstaat vraag naar twee afleveringen per dag en er wordt gevraagd de lege kratten zo snel mogelijk op te halen.
 
Verandering in de wensen en eisen van klanten is niet de enige oorzaak van kostprijsverhoging in de distributie. 'Kosten van vervoer stijgen. Het ziet er niet naar uit dat dat zal veranderen. Klanten eisen frequenter leveren, terwijl de overheid dat wil afremmen. Er komen steeds weer nieuwe heffingen en toeslagen op ons af.
 
Kosten
Op dit moment liggen de kosten van vervoer op gemiddeld tien procent van de netto-omzet. We moeten kosten zien te besparen door de prestaties per auto te verbeteren. Als het enigszins mogelijk is moeten we de beladingsgraad zien op te voeren tot tenminste tachtig procent. Nu zitten we op gemiddeld zeventig procent.'
Voor de planning van de ritten maakt Quality Bakers gebruik van het EVO-ritplanningsprogramma Ritplan, met daaraan gekoppeld het programma voor verzameling van managementinformatie Distrikost. Het resultaat is dat de vestigingen de afleverkosten per klant kunnen analyseren. Stoptijden, laad- en lostijden en afgeleverde of opgehaalde kwantiteiten worden per adres en per rit op het scherm zichtbaar gemaakt. 'Ritplan en Distrikost bieden samen de mogelijkheid van logistieke analyse per route en per klant. We krijgen de kosten per kilogram uitgerekend en kunnen daaruit herleiden wat afleveren per brood en per klant kost. De ritplanner krijgt direct teruggekoppeld wat de totale kosten van zijn beslissingen zijn. De lokale distributiemanager kan clan kijken of anders plannen nodig is, of hij kan aandringen op overleg met de klant.'

Maatwerk
Over de argumenten voor de keuze van het EVO-pakket Ritplan en Distrikost is Barbet duidelijk. 'De prijs-kwaliteitverhouding was goed in vergelijking met andere pakketten. Dat was zeker niet onbelangrijk. We hebben proefgedraaid bij Quality Bakers Arnhem. Dat is een redelijk goed georganiseerd bedrijf, maar met Ritplan bleek het mogelijk nog flink te besparen op de distributiekosten.' 'Ook is een goede relatie ontstaan met de mensen van de afdeling Informatievoorziening van de EVO. Ze hebben onze wensen in de ontwikkeling van het pakket meegenomen. Het is een standaardpakket gebleven, maar goed passend voor ons bedrijf. Naar ons gevoel was Ritplan vooral gemaakt voor het vervoerbedrijf en nu is het meer een pakket voor ons. Vroeger ging de planning uil van één vast tijdvenster per klant, nu kunnen we per dag wisselen.' 'Na Arnhem hebben na elkaar vier andere bedrijven het systeem ontvangen. Als binnenkort de nieuwe versie beschikbaar komt, zullen die bedrijven daarmee als eerste gaan werken. Daarna krijgen de andere vestigingen het systeem van rit- en distributieplanning. We kiezen voor stapsgewijze invoering, het ene na het andere bedrijf, zodat de planners en de distributiemanagers van de eerdere ervaringen kunnen leren.'
 
E. Coenen