Professioneel ritten plannen

Ruim veertien jaar geleden deed de EVO onderzoek naar ritplanning in de praktijk. Op dat moment waren er nog maar enkele bedrijven die het zich konden veroorloven om met een ritplanningsysteem (VSPX), dat draaide op een grote computer, hun dagelijkse ritten te plannen. Dat systeem was weinig flexibel; de wijzigingen moesten nog met potlood worden aangebracht op de meterslange computerformulieren. Maar toen al werd aangetoond dat met geautomatiseerde planning forse besparingen mogelijk waren.

De eerste systemen waren zo kostbaar dat het rendement voor vooral de kleinere bedrijven niet aangetoond kon worden. Toen rond die tijd de eerste pc zijn intrede deed besloot de EVO een ritplanningsysteem (Ritplan) te gaan ontwikkelen dat ook geschikt moest zijn voor kleinere bedrijven.
De mogelijkheden van het toenmalige systeem waren wel beperkt. Dat had onder andere te maken met de 'snelheid' van de pc's. In de daaropvolgende jaren is die performance steeds verder verbeterd. Het werd mogelijk de kwaliteit en snelheid van de programmatuur mee te laten groeien met de voortschrijdende technische ontwikkelingen.
In een onderzoek bij vier bedrijven werd al aangetoond dat er besparingen mogelijk waren van rond de twaalf procent. Sinds die tijd is er veel aan Ritplan veranderd. Momenteel wordt hard gewerkt aan de afronding van de versie onder Windows. Het programma wordt geheel herschreven om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van Windows 95, 98 respectievelijk NT.
 
MOGELIJKHEDEN
In de praktijk is bewezen dat de huidige versie van Ritplan zeer gebruikersvriendelijk is;ook mensen met geen of nauwelijks computerervaring kunnen er snel mee werken. Dit concept is in de nieuwe versie alleen nog maar verbeterd. De planningsmogelijkheden zijn sterk uitgebreid. Niet alleen de dagelijkse planning, maar ook ritten over meer dagen zijn mogelijk. Het is mogelijk om over een langere periode van bijvoorbeeld een week te plannen. Bedrijven die gewend zijn om met leverweken te werken kunnen deze planning met behulp van Ritplan optimaliseren. Zowel ophalen als afleveren kan automatisch in dezelfde rit worden ingepland (pickup and delivery). Ook kan er een planning worden gemaakt wanneer er meer depots zijn. Een ritplanningsysteem is in eerste instantie bedoeld om operationeel te kunnen plannen. Maar ook voor strategische studies is dit programma goed bruikbaar. Bijvoorbeeld voor het optimaliseren van basisrouteschema's (min of meer vaste routes), de keuze van eigen vervoer of uitbesteden of voor het inzetten van een bepaald soort voertuigtypen.
 
Met Windows heeft Ritplan een volledig grafische interface gekregen waarbij één of meer routes zowel op de kaart als in tekst tegelijk op het scherm kunnen verschijnen.
 
EVO-leden zijn in alle mogelijke branches werkzaam. Dat betekent dat het pakket ingezet moet kunnen worden zonder dat de gebruiker het gevoel krijgt dat het programma 'eigenlijk niet voor hem' bedoeld was. Daarom is het pakket zo ingericht dat het lijkt alsof het maatwerk is, zonder de kosten van maatwerk te hoeven maken.
Een planningssysteem wordt meestal gekoppeld aan de orderadministratie of productiebesturingspakket. Koppelingen met pakketten als SAP R3 en Exact zijn in het verleden al gemaakt. Ritplan is onder andere operationeel bij brouwerijen, drankenhandels, bakkerijen, vleesverwerkende bedrijven, houthandel, horeca(groot)handels en onderdelendistributie.
 
IR. JOPS ROBROEKS EVO informatietechnologie bv