Optimale klanttevredenheid tegen de laagste kosten

Het probleem met klanten tevreden houden is meestal dat dit leidt tot kostenverhoging: klanten de mogelijkheid geven om een tijdafspraak te maken is meestal niet heel erg gunstig om een mooie rondrit te kunnen plannen. Bovendien is het lastiger plannen. Immers, door al de tijdafspraken wordt de planning “menselijkerwijs” onlogisch en daardoor tijdrovender. U raadt het al: Ritplan levert de oplossing voor dit probleem.

Gebruikmakend van een slim algoritme worden zowel de capaciteit van de voertuigen alsook de tijdafspraken met klanten optimaal ingedeeld en dat tegen zo laag mogelijke kosten.

Maar er is meer: tijd om klanten goed te informeren over de juiste aflevertijd, een automatische mail met een afleverdocument met wat er is geladen en/of gelost, de foto’s die er eventueel gemaakt zijn én de handtekening van de klant vormen een enorme tijdbesparing ten opzichte van een papieren registratie. Met LMS wordt dit realiteit.

Daarom nodigen we u uit om u eens in een demonstratie-afspraak te zien wat deze oplossingen voor u kunnen betekenen. We proberen zo goed mogelijk mee te denken in praktische oplossingen waar u en uw klanten baat bij hebben.