Optimale service door optimale transportplanning

Optimale service door optimale transportplanning.

Om de concurrentie het hoofd te bieden, wordt de beste service aan klanten bieden steeds belangrijker. Daarom kiezen steeds meer bedrijven, zoals bijvoorbeeld Coolblue, voor eigen vervoer. Optimale service betekent eigen chauffeurs die een verlengstuk vormen van uw bedrijf. Persoonlijke aandacht voor de klant. Maar dat niet alleen: ook rekening houden met de wensen en eisen van de klanten. Beter dan de concurrent dat doet.

Helaas betekent het meer rekening houden met klantenwensen ook hogere kosten. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om de kosten in de hand te houden. Met Ritplan transportsoftware zijn de ritten te optimaliseren, zodat het transport tegen zo laag mogelijke kosten gebeurt. Naast de dagelijkse besparing die dit oplevert, kunnen ook beslissingen van strategische aard beter worden onderbouwd.

Met Ritplan transportsoftware worden namelijk ook de kosten per levering bekend zodat op lange termijn beslissingen kunnen worden genomen die gebaseerd zijn op het rendement per klant in plaats van op de omzet. Dat betekent intern vaak wel een omschakeling: een afdeling verkoop zal nu immers voornamelijk op omzet worden afgerekend, maar uiteindelijk is het afrekenen op rendement veel realistischer. Met de juiste informatie kan dat. En dat betekent weer dat, ondanks het hogere servicelevel, het rendement behouden blijft of verhoogd kan worden.