Groei betekent niet altijd meer voertuigen

Wanneer uw bedrijf groeit, zal de planning van uw eigen vervoer complexer worden (meer tijdafspraken, toename van het transportvolume, aandachtpunten zoals openingstijden binnensteden, milieuzones e.d.). Soms wordt dan gekozen voor ad hoc oplossingen zoals meer voertuigen. Beter is het om even pas op de plaats te maken en de toekomst te “simuleren”!

Wanneer gekozen wordt om meer voertuigen aan te schaffen, is het meestal een beslissing die gebaseerd wordt op ervaring en emotie: ervaring omdat men goede ervaring heeft met bepaald merk of type voertuig. Emotie, omdat een voertuig ook een visitekaartje is van het bedrijf (groot is beter, milieuvriendelijk etc.). Kosten die hiermee gepaard gaan, zijn in de regel natuurlijk wel bekend, maar meestal wordt niet integraal bekeken of de aanschaf van een of meer voertuigen wel nodig is, en in hoeverre andere typen voertuigen misschien beter ingezet zouden kunnen worden. Het uitvoeren van een simulatie is dan dé manier om een en ander te onderbouwen. Dat kunnen wij voor u uitvoeren, maar u kunt het ook zelf door gebruik te maken van onze transportsoftware.

Vraag een vrijblijvende demo aan, en merk hoe Ritplan transportsoftware ook in uw bedrijf kan zorgen voor een verantwoorde samenstelling van uw wagenpark.