LMS tegen verdwenen emballage

Meermalige emballage, hoe waardevol en belangrijk ook, blijft een kopzorg voor veel bedrijven. Zeker in tijden waarin duurzaamheid niet alleen voor logistieke bedrijven zelf belangrijk gevonden wordt, maar ook steeds meer verwacht wordt van klanten, is het noodzaak om meermalige emballage goed te beheren. Met het emballagebeheer van het Ritplan Logistiek Monitoring Systeem (LMS) worden veel problemen, al dan niet bekend, ondervangen en opgelost.

De voornaamste problemen met emballagebeheer hebben te maken met het feit dat het een nogal administratief karwei is, voor zowel de klant, de chauffeurs als voor diegenen die toezien op het proces. Wanneer een klant wel emballage heeft teruggegeven, maar hier geen credit voor heeft gekregen, kan dit zijn veroorzaakt doordat er iets is misgegaan in de communicatie of door een schrijffout. Dit zorgt voor verminderd vertrouwen in uw bedrijf. Het kan ook gebeuren dat emballage niet doorberekend wordt. Dan is de emballage verloren bij de klant, of niet geregistreerd in de eigen voorraad, waardoor nieuwe emballage aangeschaft moet worden wat hoge kosten met zich meebrengt.

Met LMS kan de chauffeur eenvoudig de emballageregistratie bijhouden. De app werkt op de meeste smartphones en is ingericht om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Zelfs mensen die nooit een smartphone gebruiken, kunnen makkelijk met de app aan de slag! Hierdoor wordt het aantal fouten geminimaliseerd. Daarnaast biedt LMS ook een backlog, waarbij alle mutaties en credit van emballage bij klanten overzichtelijk worden gemaakt. In het geval van manco’s en mutaties kan een foto en handtekening toegevoegd worden, zodat de bewijsvoering compleet is. Hierdoor wordt het correct doorvoeren van de emballage gemotiveerd.

Doordat het de chauffeurs makkelijk gemaakt wordt is het ook voor hen een prettige overstap naar foutloos en daarmee goedkoper en duurzamer emballagebeheer. Handmatig verwerken van emballage is verleden tijd en elke partij weet waar ze aan toe zijn.