Complexe ritplanning in no-time gemaakt

Handmatig plannen van ritten komt nog vaak voor. Bij bedrijven met eigen vervoer is het transport een afgeleide functie: zolang er geen problemen optreden met de planning, en er geen boze klanten bellen omdat ze niet op tijd beleverd worden, lijkt er niets aan de hand. Toch is het maken van een handmatige planning niet alles zaligmakend. Het maken van een planning, bijvoorbeeld, waarbij rekening wordt gehouden met tijdafspraken bij klanten levert meestal geen logische planning op.

Daar waar een mens visueel klanten clustert om mooie routes te maken, zorgen tijdvensters voor een op het oog onlogische planning. Dat kan een computer beter, en sneller. Zeker wanneer ook rekening moet worden gehouden met andere zaken zoals type voertuigen, of competenties van medewerkers.

Hoe meer randvoorwaarden, des te complexer de planning wordt. Met de hand of “uit het hoofd” plannen wordt dan steeds moeilijker waardoor het maken van een goede planning langer duurt. En die tijd is kostbaar. Het loont daarom de moeite om eens bij ons te informeren hoe u met Ritplan in kortere tijd efficiëntere ritten plant.