Optimaal plannen van monteurs

Monteurs vertrekken meestal vanuit hun woonadres en hebben een eigen rayon. Uiteraard kunnen de opdrachten prima gepland worden met Ritplan: er kan rekening worden gehouden met de tijd die de verschillende werkzaamheden in beslag nemen en de tijdvensters waarbinnen de monteurs bij de klanten moeten zijn. Feitelijk is deze planning vrij eenvoudig: immers, door het vastleggen van de rayons is al van tevoren bekend welke opdrachten bij welke monteur moeten worden ingepland.

Ingewikkelder wordt het wanneer ook rekening moet worden gehouden met de competenties van de monteurs, ofwel welke werkzaamheden ze kunnen resp. mogen uitvoeren, én wanneer de monteurs niet per se in een bepaald rayon hoeven te opereren.

Ook dan kan de hele planning met Ritplan geoptimaliseerd worden: Ritplan bepaalt dan zelf welke monteurs het beste voor de klussen kunnen worden ingezet, rekening houdend met alle randvoorwaarden. Ook is deze optie te gebruiken als wél met rayons wordt gewerkt maar een monteur bijvoorbeeld uitvalt door vakantie of ziekte. Dan kan Ritplan bepalen welke collega’s het beste zijn of haar taken kunnen overnemen.

Wilt u kennismaken met Ritplan? Vraag vrijblijvend een demonstratie aan.