Ritoverzicht aanpassen

In één van de vorige updates is een feature toegevoegd aan Ritplan, waarmee u sneller knelpunten in uw planning opmerkt. Niet alle gebruikers hebben dit handige hulpmiddel al gevonden. Hoe werkt het?

In de uiterste linkerbovenhoek bij het rittenoverzicht zit een klein knopje. Wanneer erop geklikt wordt, verschijnt een lijst met informatie over de ritten die aan of uit te zetten is. Zo kan er een TV (tijdvenster) aan de lijst worden toegevoegd. Hierdoor verschijnt in het overzicht een klokje wanneer één of meer orders een tijdvenster hebben. Is het klokje rood, dan is er minstens één tijdvenster dat wordt overschreden. Is het oranje, dan is er tenminste één klant waarbij het tijdvenster wordt overschreden, maar nog binnen de ingestelde overschrijdingstolerantie. Is het klokje groen, dan worden alle tijdafspraken in de rit gehaald.

Het grote voordeel is dat het niet nodig is om bij groene of oranje klokjes in de planning te kijken. In één oogopslag is duidelijk of er iets aan de hand is in een rit. Hetzelfde geldt voor de voertuigtypecontrole (VT).

In het bovenstaande voorbeeld is te zien dat er een kolom is toegevoegd met een VoertuigTypecontrole VT en een TijdVenstercontrole TV.