Gemeentewerf onder de pannen

 

Gemeente Meppel denkt aan het milieu. Tussen 2010 en 2015 bracht ze de uitstoot van CO2 al met 15% terug. Het berekenen van deze reductie is niet makkelijk. Gelukkig biedtRepond ondersteuning. Ons programma berekent niet alleen de kosten die het voertuig maakt, het kan ook de CO2-uitstoot berekenen. De materieelverantwoordelijke van de gemeente, Gerard Hempen, zegt enthousiast: “We houden er alles mee bij. Van de grotere voertuigen tot de bladblazers tot de ondergrondse containers!

 

Uitstoot monitoren

Repond kan op twee manieren de uitstoot van CO2 bijhouden:

  • De eerste methode houdt de kilometerstand aan: er wordt berekend hoeveel een voertuig volgens de fabrieksstandaard per kilometer uitstoot en Repond verrekent dit met het gebruik van de voertuigen.
  • De tweede methode berekent de uitstoot aan de hand van de hoeveelheid verbruikte brandstof. Dankzij Repond beschikken gebruikers zonder moeite over een gedetailleerd overzicht van hun CO2-uitstoot, zodat ze naar wens naar een meer milieuvriendelijke toekomst kunnen werken.

Signalering

Het milieu is belangrijk en treft ons allemaal, maar dit is verre van de enige reden voor gemeente Meppel om Repond te gebruiken. “Elke dag worden we door Repond geattendeerd op keuringen”, zegt Gerard Hempen, “We vergeten zo geen enkele VCA- of APK-keuring”. Als materieel aan vervanging toe is, gebruiken ze de gegevens in Repond om dit te verantwoorden. Als er van hogerhand om meer informatie gevraagd wordt over het materieel is dat geen probleem: Repond biedt de gewenste informatie snel en overzichtelijk. Als een product vaak stukgaat, te veel CO2 uitstoot of te veel in onderhoud kost, laat Repond dit zien en kan er waar nodig overgestapt worden op een ander merk of type.

 

 

Gemeente Meppel
 
 
Gerard Hempen, gemeentewerf Meppel
“Met Repond hebben we alles op orde en worden we tijdig gesignaleerd voor keuringen.”

 

Kost de registratie veel tijd?

Het gebruik van Repond scheelt de gemeente veel tijd. De registratie in Repond kost twee uur per dag maar stroomlijnt door haar ordening alle andere processen waar materieel bij nodig is. Het gecreëerde overzicht en het bijhouden van keuringen maakt het werken met materieel makkelijker en prettiger. Daar bovenop komt het bijhouden van de CO2-uitstoot, dat Repond uitermate geschikt maakt voor bedrijven die een milieuvriendelijke toekomst willen realiseren. Gemeente Meppel is enthousiast!