“Sneller, flexibeler en voordeliger transporteren dankzij Ritplan”

“Met Ritplan bereiden we onze ritten snel en efficiënt voor, weet iedere medewerker in de distributie waar hij aan toe is en kunnen we goed inspelen op spoedorders. Bovendien kunnen we de transportkosten beter doorberekenen per klant en hebben we betrouwbare informatie over de aanschaf van nieuw voertuigen.” Dat zijn volgens Pieter Carlebur van Flos, leverancier van bevestigingsmaterialen en kleine technische componenten, de voordelen van Ritplan. Flos is leverancier van bevestigingsmaterialen en kleine technische componenten. Het bedrijf is kwaliteitscontroleur, voorraadbeheerder en toeleverancier van al dan niet geassembleerde componenten. In het kader van efficiency en de klant ontzorgen, kunnen klanten ook complete onderdelenkits aangeleverd krijgen. Het transport vindt grotendeels met eigen vervoer plaats.

Flos-Pieter-Carlebur-2


Transparanter 
Betere informatie
Hoofd Logistiek Pieter Carlebur: “Wij hadden behoefte aan betere informatie over de kosten van ons eigen vervoer, zodat de afdeling verkoop de transportkosten kon doorberekenen aan de klant. Ook wilden we de chauffeurs meer duidelijkheid bieden over wie welke materialen meeneemt. Verder hadden we behoefte aan meer inzicht in de positie van onze voertuigen, om sneller en efficiënter in te spelen op spoedorders. We wilden ook beter onderbouwde beslissingen nemen over de aanschaf van nieuwe voertuigen. Bovendien moesten meerdere mensen planningen kunnen maken met het nieuwe systeem. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid hebben we gekozen voor Ritplan.”

Sinds Flos met Ritplan werkt, heerst meer rust op de afdeling distributie. Carlebur: “We boeken tijdwinst bij het voorbereiden van de ritten. Ons distributieproces is transparanter geworden. Daarnaast hebben we meer inzicht in de kosten van het vervoer. Daardoor kan de afdeling verkoop betere afspraken maken met klanten en kunnen we makkelijker besluiten of we het transport zelf doen of uitbesteden. Verder is Ritplan eenvoudig in te richten en te gebruiken. Dankzij Ritplan hebben we meteen al veel geld bespaard: door een beter inzicht in onze ritten hebben we een ander voertuig aangeschaft dan we zonder Ritplan gedaan zouden hebben. Dat scheelde € 40.000,- in de investering en daarnaast flink in de operationele kosten!”