Van Ritplan tot DIER

Een dankbare gebruiker van Ritplan is de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Deze onderneming heeft een nobele drijfveer: “Samen werken aan diergezondheid in het belang van dier, dierhouder en samenleving”. Daarvoor doet GD in het veterinair laboratorium veel onderzoek op het gebied van diergezondheid, bijvoorbeeld op monstermateriaal en kadavers van dieren. Deze kadavers worden aangemeld door veehouders en dierenartsen en haalt GD in heel Nederland op. Deze worden onderzocht door pathologen, die met hun onderzoeken dierziektes in het land in kaart brengen en daarmee veehouders helpen met het oplossen van een ziekte gerelateerd bedrijfsprobleem. Om dit mogelijk te maken rijden er zes vrachtwagens door Nederland, wat een goede en betrouwbare planning vereist. Logistiek planner Anne-Marie Boerkamp leidt het vervoer van de dieren in goede banen met behulp van Ritplan.

 

Anne-Marie kwam in dienst bij GD in een administratieve functie op de afdeling pathologie, waar onderzoek gedaan wordt naar de doodsoorzaak van de dieren. De aanvoer was vaak pas laat in de middag, en ze moesten veel wachten. Toen de kans zich voordeed om bij de logistieke afdeling aan de slag te gaan, greep ze dit dan ook met beide handen aan. Ze volgde een aantal logistieke opleidingen en veranderde behoorlijk veel processen bij de ophaaldienst. Toen de toepasselijke bedrijfsdoelstelling DIER: Digitaliseren, Innoveren, Eenvoud en Rendement bij GD werd geïntroduceerd, was dat een flinke uitdaging. Maar mede met ons programma Ritplan kon Anne-Marie de doelstelling realiseren. “Niks in ons werk is standaard, dus ik gebruik Ritplan op een andere manier. Ik plan de routes en vertrektijden de avond van tevoren. De volgende ochtend plan ik er nog zo veel mogelijk adressen bij en begeleid ik de chauffeurs bij de regelmatig voorkomende wijzigingen.” In eerste instantie deed ze dit met hulp van Google Maps en het oude planprogramma. Dit was een omslachtig proces. Sinds ze overgestapt is op Ritplan en TomTom Webfleet kan ze de routes sneller aanpassen en efficiënter indelen. Gewijzigde routes worden direct doorgestuurd naar de Tomtoms van de chauffeurs, dat bespaart veel tijd. “Dankzij Ritplan kan ik nog strakker plannen en dus de klant nog beter van dienst zijn.”

Anne-Marie heeft aan de hand van de bedrijfsdoelstellingen DIER grote verbeteringen doorgevoerd bij GD, waardoor de onderneming veel bespaard heeft. Ze heeft directe communicatie tussen de planning en de chauffeurs opgezet. Brandstofverbruik en rijgedrag worden bijgehouden. Door het optimale aantal voertuigen te bepalen en betere terugkomtijden op de thuisbasis te voorspellen, draagt ook Ritplan zijn steentje bij. Dit alles wel mede dankzij de bereidwillige club chauffeurs die ze aanstuurt, zoals ze zelf zegt: “Ik kan van alles bedenken maar als je tegengewerkt wordt bereik je niks. Samenwerken en de chauffeurs erbij betrekken, dan pas bereik je het doel!” Anne-Marie heeft zo met behulp van Ritplan een gezond DIER bij GD binnengehaald.