Repond: de kunst van de eenvoud

De gemeente Assen heeft diverse systemen waarin de gegevens van alle objecten worden bijgehouden. Een centraal systeem dat de stamgegevens bijhoudt, ontbrak echter nog. Men koos voor Repond. Petra Medendorp, applicatiebeheerder bij de gemeente Assen: “We gebruiken Repond precies zoals we voor ogen hadden: één centraal platform, niets meer en niets minder. Dat bevalt uitstekend.”

Het wagenpark van de gemeente Assen bestaat uit ruim honderd objecten. De gemeente heeft een eigen garage met drie medewerkers, die veel werkzaamheden aan voertuigen zelf uitvoeren, evenals het onderhoud aan gereedschappen en keuringen daarvan zoals bijvoorbeeld NEN-3140. Onderhoud aan vrachtwagens en APK’s worden uitbesteed. De gemeente zocht naar één centrale oplossing voor het bijhouden van de stamgegevens van alle objecten. Om alle objecten goed te monitoren en keuringen te registreren, koos men voor Repond.

Online systeem.
Repond wordt hoofdzakelijk als onlinesysteem gebruikt. Medendorp: “Er is één persoon die zorgt voor het systeembeheer en de invoer van gegevens. Met behulp van de database editor zijn er extra tabbladen en velden aangemaakt om elke gewenste informatie kwijt te kunnen. De overige gebruikers hebben een kijkfunctie. Zo blijft het systeem consistent en betrouwbaar.”

Tevreden.
De andere systemen waarin de gemeente zaken over het materieel bijhoudt, blijven naast Repond bestaan. Indien gewenst kan de gemeente deze informatie bijhouden in Repond, of koppelingen leggen om dubbel invoerwerk te voorkomen. Vooralsnog heeft de gemeente hier geen behoefte aan: “We zijn tevreden over Repond beheersoftware. Het programma doet precies wat de bedoeling was!”, besluit Medendorp.