Brezan Automaterialen bespaart flink op onderhoudskosten leasevoertuigen

Met behulp van een goed beheersysteem kunt u zelf het onderhoud van uw leasewagenpark beheren en daarmee flink besparen op onderhoudskosten. Brezan Automaterialen is hiervan een mooi voorbeeld. Met behulp van Repond plant dit bedrijf o.a. periodiek onderhoud aan de voertuigen, monitort het schadeverloop en controleert de tankgegevens. De besparing bedraagt ongeveer 20%. Senior Adviseur Quality Assurance Cathelijn Gerding vertelt hoe Brezan Repond benut.


Brezan Automaterialen levert o.a. aan garagehouders,  merkdealers, autohandelaren en carrosseriebedrijven in Nederland en België. “We hebben een leasewagenpark van driehonderd voertuigen, bestaande uit personenauto’s en bestelauto’s. Om kosten te besparen, besloten we twee jaar geleden het onderhoud aan de voertuigen zelf te gaan beheren. Niet met behulp van Excel en papieren dossiers, maar met behulp van een goed softwarepakket waar verschillende medewerkers mee kunnen werken”, vertelt Cathelijn Gerding.

Schadeverloop.
Repond geeft eenvoudig inzicht in de locatie van, of verantwoordelijke voor een bepaald voertuig. Het bedrijf gebruikt het programma o.a. veel voor monitoring van het schadeverloop. Gerding: “Zo kunnen we  chauffeurs aanspreken op hun rijgedrag. We organiseren ook rijvaardigheidstrainingen om het rijgedrag van medewerkers te verbeteren. Met Repond monitoren we of dit het gewenste effect heeft.”

Tankgegevens.
Brezan maakt ook gebruik van de tankmodule in Repond, waarmee tankgegevens automatisch worden ingelezen. Er worden regelmatig overzichten gemaakt om te controleren of de medewerkers de juiste tellerstanden hebben ingevoerd bij het tanken.

Onderbouwing.
Ook de verzekering van de voertuigen wordt door Brezan zelf geregeld. “Doordat het onderhoud van de voertuigen mede dankzij Repond op tijd wordt uitgevoerd en de onderhoudshistorie netjes is bijgehouden, kunnen we garantieclaims  makkelijker onderbouwen richting verzekeraars en importeurs. Het programma biedt ook nog de mogelijkheid om rapportages te genereren”, besluit Cathelijn Gerding tevreden.