’t Lekkerst onderweg

Klanten kunnen veeleisend zijn: voor restaurateurs, maar ook voor horecagroothandels. Horesca Lieferink speelt hierop in: ze helpen hun klanten in de samenstelling van het assortiment en bieden kwalitatief hoogwaardige producten. Ze zijn een totaalleverancier voor de horeca en daarmee leveren ze dan ook wel producten van niveau. Dit houdt in dat de restaurateurs en horecagroothandels hun eisen durven stellen. Om hieraan te kunnen voldoen is een gedegen planning van vitaal belang.

Handmatig plannen is eigenlijk niet meer van deze tijd. Zelfs kleine bedrijven kunnen veel voordeel halen uit ritoptimalisatie, maar voor een groothandel als Horesca Lieferink is dit al helemaal het geval.
IT-manager Irma Renes en assistent hoofd logistiek Frank Groot Zwaaftink vertellen: “Toen we nog handmatig planden, was dat voornamelijk prettig voor de chauffeurs. Zij konden bijvoorbeeld een andere route nemen om even langs hun vaste stekje te gaan om te lunchen. In de discussie tussen chauffeurs en planners was een snelle route vaak snel verkeken omdat optimaal rijden niet steeds het belangrijkste aandachtspunt was”. Toen ze samen met EVO-IT aan de slag gingen om Ritplan te implementeren kwamen deze slecht geoptimaliseerde planningen nog regelmatig voor.
Tegenwoordig, met een strakke geoptimaliseerde planning die door Ritplan in slechts tien minuten gemaakt wordt, kan er veel makkelijker aan de eisen van de klanten voldaan worden. Vanzelfsprekend hecht Horesca Lieferink hier veel belang aan.

De implementatie van Ritplan bij Horesca Lieferink is een groot project geweest. De tijdvensters van de klanten moeten bijvoorbeeld altijd in de gaten gehouden worden. Sommige chauffeurs mogen juist wel of juist niet bij bepaalde klanten komen, zoals bepaalde sleutelklanten. Daarnaast mag niets in Ritplan zelf bijgehouden worden maar moet alles direct uit het ERP-pakket Navision komen.
De daadwerkelijke ritten en de feedback van de chauffeurs zijn ook belangrijk. De parameters in Ritplan worden aangepast op de bevindingen van de chauffeurs. Zo kon de lostijd van vijftien minuten worden teruggebracht naar negen minuten. Het laat zien dat ook de chauffeurs een belangrijke rol spelen in het proces van transportplanning.

Klanten stellen steeds hogere eisen. Er moet vaker geleverd worden met kleinere hoeveelheden en de tijdvensters worden steeds smaller. Ritplan biedt informatie om te oordelen in hoeverre deze leveringen nog rendabel zijn, tot tevredenheid van Horesca Lieferink. Ze werken nu nog uitsluitend in hun vestiging te Twello met Ritplan, maar er zijn plannen om het programma ook in hun vestiging in Zeist te gaan gebruiken. Zo kunnen ze ook daar, in goed overleg met hun chauffeurs, overstappen op een efficiënte planning die aan de eisen van Horesca Lieferink èn aan die van hun klanten voldoet.