IBOR met Repond klaar voor gemeente Midden-Groningen.

Gemeenten in Nederland worden steeds groter door herindelingen. Dit geldt ook voor de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Per 1 januari 2018 gaan deze 3 gemeenten op in de nieuwe gemeente Midden-Groningen. In voorbereiding op deze samenwerking is in 2013 door werkmaatschappij IBOR (Integraal Beheer Openbare Ruimte) begonnen met het inventariseren van het aanwezige materieel en wagenpark. Werkmaatschappij IBOR beheert de openbare ruimte en verzorgt de afvalinzameling voor de bovengenoemde drie gemeenten.

“Het enige wat nog ontbrak, was een passend beheersysteem.”

Hink Drevel en Alex Weinbrecher, medewerkers bij werkmaatschappij IBOR, vertellen: “We hebben navraag gedaan bij omliggende gemeenten en demo’s gezien van het programma Repond”. Bij sommige gemeenten was het beeld van Repond niet onverdeeld positief omdat zij geen gebruik maakten van de volle functionaliteit van het programma. “Wij zagen echter de potentie die bij de andere gemeenten niet volledig tot uiting kwam en besloten daarom Repond toch te implementeren”.

De gebruiksvriendelijkheid van Repond overtuigde werknemers van werkmaatschappij IBOR er al snel van dat dit programma ook voor hen grote voordelen met zich meebracht. Zo werd Repond zowel door de werkvloer als het management omarmd.

Het grote aantal verschillende lijstjes en overzichten kan in Repond integraal geraadpleegd worden. Hink Drevel beaamt dit: “Wij kunnen het management eenvoudig en snel voorzien van de gevraagde informatie / overzichten”. Repond geeft een duidelijk overzicht van al het materieel en het wagenpark. Ook de acties en de investeringen die nodig zijn voor bijvoorbeeld het onderhoud, modificatie en de verbetering hiervan worden overzichtelijk gepresenteerd.

Repond beheersoftware ondersteunt de uitvoerende teams van werkmaatschappij IBOR door een duidelijk overzicht te bieden van al het aanwezige materieel en het wagenpark. Repond brengt tevens de benodigde onderhoudsacties in beeld en levert werkmaatschappij IBOR een overzicht van benodigde investeringen, zodat ook met toekomstige kosten rekening gehouden kan worden.