Dekkerautogroep schept orde.

Een planning die niet door logistieke software geautomatiseerd is, kan een ondankbare taak zijn. Dit merkte Sandra Barsingerhorn, de medewerkster verkoopadministratie bij Dekkerautogroep die de planning op zich heeft genomen. Ze werkten met Excel spreadsheets waar iedereen opdrachten in kon zetten. Dit zorgde voor veel verwarring.

Sandra merkte dat het nagenoeg onmogelijk was om de chaos in goede banen te leiden. Doordat iedereen zijn eigen opdracht natuurlijk het belangrijkste vond, ontstond er nogal eens onenigheid over welke opdracht prioriteit moest krijgen. Door dit schuiven kon het gebeuren dat een opdracht verloren raakte of te laag op de lijst kwam te staan. Sandra wilde hier iets aan doen: “We gingen van vijf naar acht winkels en om op de ouderwetse manier te blijven plannen, werd te veel werk. We wilden niet uitbesteden, want dit scheelde niet in kosten en ik deed juist zoveel moeite om te zorgen voor goede service voor de klant. Dat wil je graag dichtbij houden”. Er werd dus besloten om een extra voertuig aan te schaffen en te onderzoeken hoe de nog uitdagender planning het hoofd te bieden.

Dekkerautogroep hoorde van Ford Utrecht dat zij met Ritplan werkten voor het transport van hun voertuigen. Dit wekte hun interesse. Adjunct directeur Michiel Sterk vertelt: “Als onze concullega’s voordeel halen uit logistieke software, dan zou het voor onszelf ook wel eens interessant kunnen zijn”. Ritplan zorgde voor een aantal grote veranderingen binnen het bedrijf. De orders moesten anders ingedeeld worden, met parameters waar de opdrachtgevers oorspronkelijk niet bekend mee waren. Dit was in het begin even wennen, maar inmiddels loopt het op rolletjes.

Sandra Barsingerhorn vertelt over de voordelen: “Met Ritplan kunnen we het vervoer bij onszelf houden, wat het makkelijk maakt goede service te bieden.” Met dezelfde capaciteit als voorheen worden nu veel meer transportopdrachten uitgevoerd, zonder de wachttijden die vóór Ritplan gebruikt werd geregeld optraden. Hierdoor zijn de kosten sterk afgenomen, is het plannen minder stressvol en is het proces beter geborgd. Doordat de planning real-time doorgegeven kan worden, wordt hiernaast ook veel tijdwinst geboekt.

Prioriteit is bij Dekker autogroep nu écht prioriteit. Manager Johan Vogel: “Niet langer hoeft er gediscussieerd te worden over welke orders het belangrijkste zijn. Alles wordt netjes ingepland en alleen echte spoedorders krijgen prioriteit. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn, zowel bij ons intern als bij de klant”.