IJzersterk geleverd door Biermans voor Bouw, Industrie en Agri

Op het laatste moment een order kunnen veranderen bij het bedrijf en toch op tijd je bestelling binnen krijgen. Dit is erg belangrijk voor bedrijven in de bouwsector, van klusbedrijven tot aannemers van megaprojecten. Het is ook de droomsituatie voor menig klant. Bij Biermans voor Bouw, Industrie en Agri is dit mogelijk, mede dankzij Marc Keizer, de planner van de groothandel. Met Ritplan houdt hij de tijdsafspraken met de klanten in de gaten zodat hij te allen tijde de klant goed van dienst kan zijn.

Marc Keizer, die begon als baliemedewerker, kent Biermans voor Bouw, Industrie en Agri van binnen en van buiten. De centrale visie van klanttevredenheid wordt hierom ook door hem hoog gevierd. Op het eerste gezicht is dit een hele uitdaging. Marc plant voor de regio’s Rotterdam, Zeeland, Tilburg en Breda, waar elke dag leveringen gebracht moeten worden. Daarnaast moet er ook regelmatig een planning gemaakt worden voor de rest van Nederland en zelfs België.

Hier is een aantal regels aan verbonden voor deze groothandel. De vrachtwagens rijden bijvoorbeeld nooit in België. In de binnensteden rijden alleen grotere voertuigen met een euro 5 of 6 motor. Doordat in Ritplan deze beperkingen ingevoerd kunnen worden bij de adresgegevens en Ritplan deze automatisch toepast, kan Marc met gemak zorgen dat het bedrijf haar voornemens en beloftes waar kan maken. “Het gemak waarmee de routes gecreëerd kunnen worden is flink toegenomen sinds we Ritplan gebruiken”, vertelt hij. “We hoeven bij het plannen geen rekening te houden met wat we wel of niet kunnen doen, dit doet het programma voor ons”. Vanuit het orderprogramma AGP, een partner van EVO-it, worden de gegevens in Ritplan ingelezen en wordt er in Ritplan een goede planning gemaakt. Beide programma’s sluiten naadloos op elkaar aan.

Dankzij de flexibiliteit van Ritplan kan aan de eisen worden voldaan en kunnen de klanten tegelijkertijd op de valreep orders wijzigen. Biermans voor Bouw, Industrie en Agri zorgt er zo voor dat de grote verscheidenheid aan producten voor de bouw op tijd geleverd wordt, binnen de gewenste tijdvensters. Zo zorgen Marc en de rest van het team van Biermans ervoor dat de bouw van uw huis op tijd op de juiste materialen van hoge kwaliteit kan rekenen.