Bunschoten Diervoeders B.V., gezond gepland

Het plannen van een route lijkt, als je er weinig verstand van hebt, weinig uitdagend. Breng je goederen van A naar B, breng de wagen terug en klaar. Een goede planner loopt echter snel op tegen barrières. Gratis software, zoals Google Maps, maken een planning werkbaar, maar met wat kennis en ervaring merk je al snel dat er veel ruimte is voor verbetering. Ritplan ondersteunt hierin, zodat er veel tijdwinst geboekt kan worden en er flink kosten bespaard kunnen worden.

Bij Bunschoten Diervoeders B.V., producent en distributeur van diervoeding van hoge kwaliteit, zag planner Johan Lobbezoo ook in dat de planning beter moest kunnen. “Ik had Nederland en België in verschillende gebieden opgedeeld, waarbij de leveringsgebieden weer gekoppeld waren aan een vaste dag van levering. Dit werkte heel aardig, maar ik moest alles met Google Maps inplannen.” Toen Eduard Mulder ingehuurd werd om advies te geven, raadde hij aan om met Ritplan te gaan werken.

Het programma Ritplan kan direct gekoppeld worden aan een veelvoud van software-pakketten. Bunschoten Diervoeders B.V. gebruikt het programma SnelStart. Omdat er nog geen standaardkoppeling bestond tussen SnelStart en Ritplan heeft SnelStart-kennisspecialist S for Software samen met EVO-it de koppeling met Ritplan gerealiseerd. Beide pakketten werken sindsdien naadloos samen.

Sinds Johan aan de slag is gegaan met Ritplan ziet hij wat een enorm verschil dit maakt in efficiënt en gemakkelijk plannen. Het programma houdt automatisch rekening met de capaciteit van voertuigen, er hoeft niet meer gekeken te worden naar welke bedrijven langs welke route liggen en het overzicht van klantafspraken hoeft ook niet handmatig gecontroleerd te worden. Het plannen gaat sneller en efficiënter en biedt hierdoor ook meer flexibiliteit. Het is nu makkelijker om een spoedorder direct in te plannen en met Ritplan de rit hier ook meteen op aan te passen.

Zo zorgen ze bij Bunschoten Diervoeders B.V. ervoor dat de kwalitatief hoogwaardige voeding voor uw huisdier ook kwalitatief hoogwaardig wordt gedistribueerd.