Tegelspecialist Jan Groen levert op elk gebied

Tegenwoordig kun je van bijna elke plek ter wereld wel een online kaart vinden. Toch zijn er verrassend veel plaatsen moeilijk te vinden als je adressen probeert op te zoeken. Waarom? Omdat veel plaatsen nog in aanbouw zijn en nog geen adres toegewezen hebben gekregen. Hier liep de planner van Jan Groen Tegels tegenaan, voordat zij met Ritplan gingen werken.

Jan Groen levert tegels aan tegelzetbedrijven, aannemers en zelfs aan individuele consumenten. Om bouwprojecten en klusopdrachten op tijd af te ronden zijn deze van behoorlijk wat factoren afhankelijk. Van overheidsregulaties tot het tot hun beschikking hebben van de juiste producten om het project uit te kunnen voeren. Voor Jan Groen Tegels is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hun aandeel in deze projecten, het leveren van kwaliteitstegels, in ieder geval op orde is. Mede hierom houden ze naast uitbesteding van vervoer zelf een klein wagenpark van 5 voertuigen in bezit, zodat Jan Groen de controle blijft houden.

Logistiek planner Willem Jan Biesheuvel vertelt: “Via de ouderwetse stratengidsen kon mijn voorganger de juiste informatie niet vinden. Adresgegevens waren er simpelweg nog niet. Mijn voorganger deed eerst alles handmatig. Op een kaart werden locaties geprikt en op basis daarvan werd een planning gemaakt. Dit kostte minstens een dagdeel.” Tegenwoordig kan Willem Jan met Ritplan de plaats van een adres bepalen met de postcode of exacte coördinaten. Vervolgens laat hij het programma alle ritten in één keer plannen. “Ritplan houdt dan rekening met alle randvoorwaarden: van locatie tot tijdafspraken. De planning is binnen een uur klaar, waardoor er tijd vrijkomt om te zorgen dat de leveringen foutloos verlopen.”

Willem Jan heeft goed grip op de planningen van Jan Groen. Met Ritplan kan hij niet alleen de planning een stuk sneller afronden, de ritplanningen zijn ook beter en goedkoper. Het belangrijkste van al: hun prachtige tegels staan op tijd klaar en worden op tijd geleverd, waardoor u ook op tijd kunt genieten van uw nieuwe vloer of wand.