Isero werkt beter samen met Ritplan

Het voordeel van samenwerken met veel bedrijven, is dat je veel van elkaar kunt leren. Isero, ontstaan uit de samenwerking van een groot aantal bedrijven, heeft hierdoor een schat aan ervaring en kunde tot haar beschikking. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van Ritplan voor hun eigen vervoer, dat door toenmalig Ritplan-gebruiker Van der Winkel in Eindhoven (nu Isero Eindhoven) in Isero werd ingebracht.

Sindsdien zijn ook Isero Rotterdam Ceintuurbaan en Gunters en Meuser gestart met Ritplan. Deze bedrijven gebruikten eerst hun eigen versies, maar hebben deze ondertussen samengebracht in een centrale installatie. Zo hoeven ze maar één update per keer te doen en, nog waardevoller, kunnen ze elkaars planningen overnemen: een opzet die vaker gebruikt wordt door bedrijven met meerdere vestigingen met eigen ritplanning.

Logistiek manager Lex Visser van Isero Rotterdam Ceintuurbaan vertelt hoe Ritplan hem helpt om zijn werk goed te doen: “Ik was 15 jaar gewend om uit het hoofd te plannen, maar met de toenemende complexiteit kon dat eigenlijk niet meer. Toen we Ritplan vonden, was de overstap vrij simpel, omdat ik mijn manier van plannen goed in het programma toe kon passen.” Met het softwareprogramma kun je in een handomdraai orderpicking klaarzetten op de rit. Daarnaast zijn de vele spoedorders waar zijn vestiging mee te maken krijgt ook zonder moeite in te plannen. Vestigingsleider Ewout Nagtegaal vervolgt: “We hebben een zeer ingewikkelde planning, met ontzettend veel orders en regelmatig zijn er wijzigingen op het laatste moment. Lex krijgt het allemaal goed voor elkaar en hierbij is Ritplan ondertussen een onmisbare tool.”

Doordat Lex zich als een vis in het water voelt in het gebruik van Ritplan, is hij ook nauw betrokken bij de implementatie hiervan bij Gunters en Meuser. Hij heeft de mogelijkheden laten zien van het programma en zijn eigen werkwijze getoond. Daarnaast kan hij ter ondersteuning af en toe meekijken met hun planning. Zo is Ritplan een mooi stuk gereedschap binnen Isero, waarmee ze zichzelf en elkaar verder helpen.