maandag 22 januari 2024

 Optimale integratie: ERP, Ritplan en LMS

 

Traditionele ERP-systemen bieden optimalisatie voor productie en voorraadbeheer maar laten vaak de rittenplanning buiten beschouwing. EVO-it brengt hier verandering in door een aanvulling die naadloos aansluit op elk ERP-systeem. Hoe gaat dat in zijn werk?

Optimale planning

Het ERP-systeem bevat klant- en ordergegevens. Uitgaande van deze gegevens creëert Ritplan een geoptimaliseerd rittenschema. Dit houdt rekening met diverse factoren zoals tijdafspraken, bereikbaarheid van klanten, losmogelijkheden bij klanten enzovoort. Hierdoor zijn verbeteringen in efficiëntie en kostenbesparingen van 10-15% mogelijk, zelfs voor organisaties die werken met vaste routes!

Maar met een optimale planning zijn we er nog niet: de praktijk is ook belangrijk om te optimaliseren. Deze wordt ondersteund door LMS, voluit Logistiek Monitoring Systeem, dat naadloos op Ritplan aansluit.

Optimale praktijk

LMS bestaat uit een backoffice en een chauffeursapp. Deze applicatie stroomlijnt informatie voor de chauffeurs en maakt het mogelijk om relevante gegevens tijdens de distributie vast te leggen. Tevens automatiseert het de communicatie met de klanten. Denk aan alles wat te maken heeft met levertijden, manco’s, bestelbevestigingen, emballage en wat er nog meer tijdens een rit plaatsvindt.

Deze informatie wordt real-time zichtbaar in de backoffice van LMS en gecommuniceerd met zowel Ritplan als het ERP-systeem. Dat draagt bij aan een efficiënt proces, maar verlaagt ook uw kosten en verhoogt de tevredenheid van uw klanten.