donderdag 5 mei 2022

Papierloos werken: digitalisering van het distributieproces

Dat we het gebruik van papier moeten terugdringen is al jaren bekend, maar gebeurt het ook in voldoende mate? Veelal is de facturering al volledig papierloos, maar bij veel bedrijven gaat het afleveren van goederen nog gepaard met een stapel papieren pakbonnen die bij de zending worden meegegeven. Soms in meervoud: een kopie voor de klant, een voor de chauffeur en een voor de administratie. Maar het kan inmiddels ook anders: we hebben hiervoor een makkelijke oplossing in de vorm van een chauffeursapp.

Wanneer de planning is gemaakt gaat de chauffeur op pad met de rit digitaal op zijn of haar telefoon. Bij het afleveren tekent de klant op de telefoon, kunnen foto’s worden gemaakt en bijzonderheden vermeld. Deze informatie is real-time beschikbaar, waardoor er geen tijd verloren gaat met het nakijken van de bonnen aan het eind van de rit. Ook kan de klant direct een digitale afleverbon krijgen met de gemaakte foto’s en de gezette handtekening.

Dat betekent natuurlijk niet alleen minder papier, maar ook minder telefoontjes van klanten, minder discussie of iets al dan niet geleverd is, et cetera. Deze oplossing wordt inmiddels dagelijks door duizenden chauffeurs gebruikt. Misschien iets voor uw bedrijf?

Informeer naar de mogelijkheden en vraag een vrijblijvende demo aan waarin we u alle ins- en outs vertellen van dit systeem.