dinsdag 19 september 2023

Rittenplanning met Ritplan bespaart tijd én geld

Waarom kostbare tijd verspillen met het handmatig plannen van routes? We leven niet meer in de tijd van het op een kaart prikken van leveradressen. Bovendien: hoe jonger de planners des te minder de geografische kennis en dat vraagt om adequate hulpmiddelen.

Voor bedrijven met een eigen wagenpark lijkt transport vaak een bijzaak. Zolang er geen boze klanten aan de lijn hangen vanwege vertraagde leveringen of manco’s lijkt alles in orde te zijn.

Maar handmatig puzzelen met routes is niet de slimste zet. Wanneer je probeert routes te plannen met strikte klantafspraken, eindig je meestal met een onlogisch schema.

Complexe planning

Planners proberen klanten liefst visueel te groeperen om mooie routes te maken, maar tijdvensters gooien dan roet in het eten.

Dát is waar Ritplan in actie komt, zeker als er ook rekening gehouden moet worden met zaken als voertuigtypes en bepaalde vaardigheden van medewerkers.

Laten we niet vergeten hoe complex een rittenplanning kan worden. Hoe meer regels en voorwaarden je hebt, hoe ingewikkelder het wordt om met de hand te plannen. Het wordt op die manier een ware hersenkraker, die tijd en dus geld kost.

Ontdek hoe Ritplan in minder tijd efficiëntere routes kan plannen en laat de computer deze lastige puzzel voor je oplossen. Vraag een Ritplan-demo aan!