Ritplan biedt Versvishandel Jan van As informatie

Teamleider Distributie Robbie Lust van Versvishandel Jan van As is verantwoordelijk voor de logistieke afdeling van de Versvishandel. Omdat in de loop van de nacht nog regelmatig orders van klanten binnenkomen, moeten de planners ’s ochtends vroeg nog de ritplanning optimaliseren. Om de leveringen in goede banen te leiden is een strakke planning cruciaal. Daarom maakt Robbie gebruik van TomTom Webfleet en Ritplan.

Informatie per klant

Bij Versvishandel Jan van As gebruiken ze Ritplan op een unieke manier. Er wordt goed gekeken naar de financiële informatie die Ritplan biedt. Doordat de voortgang van de rit getoond wordt, weet Robbie precies welke klanten hun levering hebben ontvangen, wat de aankomsttijden zijn bij klanten die nog bezocht moeten worden en welke kosten dit met zich meebrengt.

Voetgangersgebieden

Robbie vertelt: “Soms bedienen we klanten in bijvoorbeeld voetgangersgebieden, waarbij meerdere leveringen bij dezelfde stop gedaan worden. Daarom moeten de chauffeurs goed de klanten aan- en afmelden op de TomTom Pro Tablet, zodat we een betrouwbaar beeld van de kosten per levering krijgen.”
 

 

Jan van As nieuwsbrief
 
 
Robbie Lust 
“Soms bedienen we klanten in bijvoorbeeld voetgangersgebieden, waarbij meerdere leveringen bij dezelfde stop gedaan worden. Daarom moeten de chauffeurs goed de klanten aan- en afmelden op de TomTom Pro Tablet, zodat we een betrouwbaar beeld van de kosten per levering krijgen.”

 

Cruciale informatie

Amsterdam is speciaal
Bij leveringen in bijvoorbeeld Amsterdam kunnen diverse uitdagingen ontstaan, door smalle straten die moeilijk begaanbaar zijn of het delen van losplekken met andere leveranciers. Soms zijn straten onverwachts afgesloten. Door Ritplan kan Versvishandel Jan van As hierop anticiperen en zijn chauffeurs in staat om zich makkelijk aan te passen aan het altijd veranderende straatbeeld in de stad. Alles wordt nauwkeurig geregistreerd waardoor de kosten goed in beeld gebracht kunnen worden.

Kostenefficiënt leveren
Zo zorgt Robbie met de planners en met zijn collega’s achter het stuur er niet alleen voor dat de klanten goed bediend worden, maar verzamelen zij met Ritplan ook de informatie die hen helpt om de leveringen zo kostenefficiënt mogelijk te doen. Zo kunnen ze bij Versvishandel Jan van As met een nauwkeurig overzicht van de kosten constant de ritten aanpassen om ook de ritten zo rendabel mogelijk te houden. Kortom, hoe kostenefficiënter de ritten worden ingezet, hoe scherper de prijs naar de klant kan worden aangeboden.