Luijten-VVZ

Het sluipt er bij een groeiend bedrijf geruisloos in. Het vervoer is in eigen beheer en lijkt in eerste instantie met die enkele wagen prima handmatig te plannen. Gaandeweg groeit echter het klantenbestand waardoor het plannen steeds lastiger, tijdrovender en onoverzichtelijker wordt. Zo ook bij Luijten-VVZ, groothandel in verf, (auto)lak, industriële coatings, behang en vloersystemen. Logischerwijs zochten ze al snel naar een hulpmiddel en kwamen er zo achter dat Ritplan het meeste aan hun wensen voldeed.

Innoveren

Het wordt bij Luijten-VVZ hoe langer hoe duidelijker dat het transport een nieuwe lik verf nodig heeft. De zoektocht brengt ze bij EVO-it, waarbij de keuze vooral is gebaseerd op hun huidige werkwijze: ze werken met TomTom (Webfleet) en geven dus de voorkeur aan een directe aansluiting. Gelukkig kan dit met Ritplan. Daarnaast is het programma ook nog eens makkelijk te gebruiken, waardoor er niet de hele dag meer gepland hoeft te worden en de planner gemakkelijk vervangen kan worden in geval van vakantie of ziekte. Tot slot was ook de kennis over het eigen vervoer bij EVO-it een belangrijke voorwaarde van Luijten-VVZ, zodat ze er zeker van zijn dat er gepast advies gegeven kan worden.

Voordelen

Luijten-VVZ levert vanuit de twee hoofdvestigingen; Dordrecht en Goes. Het bezorggebied beslaat heel west Nederland (van Zeeuws-Vlaanderen tot Den Helder). Met Ritplan kunnen ze dit met één druk op de knop plannen. Dit levert een flinke efficiency-slag. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen, zo kan er informatie over de distributiekosten per klant kan direct worden teruggekoppeld naar de verkoopafdeling. Er wordt meer inzicht verkregen in de uitvoering van de rittren doordat planning en realisatie makkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden.

 

Door de directe koppeling tussen Webfleet en Ritplan kan er makkelijk en flexibel gepland worden.

Danny Verbeek Luijten-VVZ