Luchtverkeersleiding Nederland: Bevlogenheid door veiligheid

Als je met het vliegtuig reist, kun je rekenen op Luchtverkeersleiding Nederland - LVNL. Zolang het vliegtuig onder de 7.500 meter vliegt, zorgt LVNL voor de communicatie tussen luchtruim en vaste grond zodat vliegtuigen op veilige afstand van elkaar vliegen. De luchtverkeersleiders moeten stressbestendig zijn, omdat dit werk een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

De begeleiding loopt soepel en bij uitdagingen zoals opeens een omslag in het weer moet de luchtverkeersleider het hoofd koel houden. Deze houding voor het werk zie je ook terug in de behandeling van voertuigen, die onderhouden worden met behulp van beheersoftware Repond.

Duurzaam

Rob Siebers is de beheerder van het wagenpark van LVNL. Toen hij begon was dit bedrijf nog de Rijksluchtvaardienst. In 1993 werd het geprivatiseerd, een jaar nadat hij het beheer op zich nam. Rob werkt dus al ruim 25 jaar met Repond. Rob vertelt: “Met Repond overzie ik een wagenpark van 59 auto’s, waaronder directieauto’s, personeelswagens en de auto’s die op de luchthavens mogen komen.” Zo krijgt hij niet alleen een duidelijk overzicht van het brandstofverbruik door een koppeling met de tankpassen, maar ook de reparaties en het algemene onderhoud.

“Met het overzicht van Repond kan ik een verzorgd wagenpark garanderen, wat belangrijk is voor ons bedrijf waar veiligheid en betrouwbaarheid centraal staan.” Het is steeds belangrijker om duurzaam te werk te gaan, dus LVNL werkt tegenwoordig ook met elektrische auto’s. Met Repond kunnen ze de emissie monitoren, zodat ze het proces naar duurzaamheid overzichtelijk hebben.

Betrouwbaar materieel

Omdat betrouwbaarheid en veiligheid zo belangrijk zijn voor LVNL is het ook van belang om altijd op de hoogte te zijn van de staat van de voertuigen. Voertuigen die bijvoorbeeld gebruikt worden om de instrumentlandingssystemen te controleren of repareren moeten altijd, 24/7 ingezet kunnen worden. Repond geeft een tijdige signalering voor reparatie en onderhoud van het wagenpark, zodat er zo min mogelijk tijd verloren gaat. Zo zorgt Rob ervoor dat de luchtverkeersleiding ook op de grond bevlogen om kan gaan met veiligheid en betrouwbaarheid. 

 

Met het overzicht van Repond kan ik een verzorgd wagenpark garanderen, wat belangrijk is voor ons bedrijf waar veiligheid en betrouwbaarheid centraal staan.

Rob Siebers wagenparkbeheerder LVNL