Fietsservice aan huis met Premiumbikes

“Als het niet werkt voor de klant, werkt het niet voor mij”, met deze treffende woorden beschrijft Recep Aslan, eigenaar van Premiumbikes, waarom Premiumbikes een gewaardeerde speler is in de fietsenmarkt, met name voor elektrische fietsen en bakfietsen. In eerste instantie richtten ze zich op het klaarmaken en verkopen van de fietsen en besteedden ze het vervoer uit aan externe partijen, maar al snel merkte Recep dat er behoefte was aan meer controle in het leveringsproces. Hierom hebben ze, ondersteund met Ritplan en LMS, het vervoer in eigen handen genomen.

Eigen chauffeur is extra service

“Voordat we zelf onze busjes hadden, waren we de controle kwijt over onze fietsen zodra we deze aan externe leveranciers hadden overgedragen. Dit kon voor veel problemen zorgen met schade, en de klant kreeg eigenlijk een montagepakket voor een fiets thuisgestuurd. Dit voelde niet goed, want we gaven kwaliteit af en willen dus ook dat die kwaliteit bij de klant aankomt” legt Recep uit. Vol enthousiasme vervolgt hij: “We kochten ons eerste busje om zelf te kunnen leveren, en de mensen die de levering doen zijn dan ook meteen experts in de detailafwerking op locatie. Ze geven direct de informatie die de klant nodig heeft, stellen de juiste hoogte en de lichten in en meer van dat soort zaken die van klant tot klant verschillen.”

Minder papier, meer informatie

“Eerst was het lastig om de planning goed rond te krijgen, omdat we veel papierwerk mee moesten geven aan de chauffeurs die de klant moest ondertekenen of ontvangen, en we planden met Google Maps, wat niet echt goed werkte.

Met Ritplan hebben we een compleet beeld van de beste ritten en hoeven we veel minder met de hand te doen. Met LMS erbij hebben we alle informatie ook digitaal, waardoor we de planning meteen aan kunnen passen als het moet.

Daarnaast hebben we nu alle gegevens centraal. Wij weten wanneer het beste moment voor onderhoud is voor de fietsen die we verkopen, dus we zorgen ervoor dat onze klanten automatisch bericht krijgen wanneer het tijd is voor onderhoud. Onze monteurs kunnen dan ter plekke langskomen om dit op te knappen. Als een fiets onverhoopt stuk gaat, dan kunnen we ook langskomen om het te repareren. Als er te veel moet gebeuren, dan nemen we de fiets mee terug naar de werkplaats en knappen hem hier op. Dit kunnen we ook allemaal inplannen met Ritplan en LMS, waardoor we alles zo vlot mogelijk laten verlopen.”

Goed geïnformeerde klant is tevreden klant

Het is duidelijk dat voor Recep een tevreden klant centraal staat in de werkzaamheden van Premiumbikes. “Je wilt direct contact hebben met de klant. Je moet snel en zo volledig mogelijk reageren, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Sommige van onze fietsen worden afgemonteerd en fietsklaar gemaakt zodra ze besteld zijn door de klant, dus dan kunnen we deze niet de volgende dag leveren. Dit is prima, maar het is wel belangrijk dat je de klant op de hoogte houdt van wat hij kan verwachten. Doordat onze chauffeurs in eigen vervoer korte lijntjes hebben met onze klantenservice kunnen we als er een keer iets misgaat meteen een oplossing regelen. Je wilt niet dat de klant met een vervelend gevoel blijft zitten. Daarnaast kan je wel een fiets verkopen, afleveren en het geld ontvangen, maar als je daarbij geen goed werk levert dan voelt dat voor jezelf ook niet goed. Daarom zijn die korte lijntjes ook zo belangrijk.”

“De juiste informatie naar de klant is enorm belangrijk om een goede service te kunnen leveren. Met LMS sturen we de klanten automatisch een mail waarin we aangeven wanneer we verwachten de fiets te leveren en dat we, als dit hen minder goed uitkomt, een moment kunnen prikken dat voor hen beter uitkomt. Op die manier valt er altijd wel wat te regelen. Wanneer een fiets nog rijklaar gemaakt moet worden, krijgen ze dit te horen. Zodra wij meer weten, wordt dit via LMS automatisch doorgegeven aan de klant, zodat zij weten waar ze aan toe zijn.

Buiten dat: met programma’s als Ritplan en LMS kunnen we kosten besparen doordat de ritten en de communicatie gedeeltelijk automatisch kunnen, waardoor we ook weer tijd overhouden als er speciale behoeftes zijn bij de klanten. Zo kunnen we groeien, zonder dat we daarmee veel extra kosten hoeven te maken.”

Bij Premiumbikes zijn ze zich ervan bewust dat het leveren van een kwaliteitsproduct alleen volledig tot zijn recht kan komen als het contact met de klant ook van hoge kwaliteit is. Door het vervoer in eigen hand te nemen en met Ritplan en LMS de ritplanning te automatiseren, leveren zij topproducten met een topservice.

 

Recep Aslan

De juiste informatie naar de klant is enorm belangrijk om een goede service te kunnen leveren.

Recep Aslan Premium Bikes