Luijten-VVZ: Goed uit de verf

Het sluipt er bij een groeiend bedrijf geruisloos in. Het vervoer is in eigen beheer en lijkt in eerste instantie met die enkele wagen prima handmatig te plannen. Gaandeweg groeit echter het wagenpark en wordt de planning steeds lastiger, tijdrovender en daarmee onoverzichtelijker.

Luijten-VVZ, groothandel in verf, (auto)lak, industriële coatings, behang en vloersystemen, ondervond dit aan den lijve. Logischerwijs zochten ze eerst naar routeplanners, maar ze kwamen er snel achter dat de ritplanner Ritplan beter aan hun behoeften voldeed.

 

Het wordt bij Luijten-VVZ hoe langer hoe duidelijker dat het transport een nieuwe lik verf nodig heeft. Hun zoektocht brengt ze bij EVO-it. Hun keuze is vooral gebaseerd op wat ze al in hun bedrijf hebben draaien: ze werken met TomTom (Webfleet) en willen dus waar mogelijk een directe aansluiting. Die oplossing vinden ze bij Ritplan. Daarnaast is het programma makkelijk te gebruiken, waardoor er niet de hele dag gepland hoeft te worden en de planner vervangen kan worden in geval van vakantie of ziekte. Tot slot was ook de kennis van eigen transport bij EVO-it een belangrijke voorwaarde van Luijten-VVZ, zodat ze er zeker van zijn dat er bij ondersteuning gepast advies gegeven kan worden.

Luijten-VVZ levert vanuit zijn twee hoofdvestigingen; Dordrecht en Goes. Het levergebied beslaat heel west Nederland (van Zeeuws-Vlaanderen tot Den Helder). Met Ritplan kunnen ze dit in één slag plannen. Dit levert een flinke efficiency-slag. Informatie van de distributiekosten per klant kan direct teruggekoppeld worden naar de verkoopafdeling. Er is een beter inzicht in de rituitvoering doordat planning en realisatie makkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden. Bij aanschaf van nieuwe voertuigen kunnen ze simulaties draaien om de meest verstandige keus te bepalen.

De verhoogde efficiëntie biedt ook andere voordelen. De chauffeurs hoeven geen ritlijsten uit te schrijven, de vaste routes zijn vervangen voor efficiënte en flexibele routes. Via de TomTom integratie heeft de planner een duidelijk inzicht in de aflevertijden. Zo wordt het eigen vervoer optimaal ingezet en kan de goede service ondanks de groei nog steeds geboden worden. Luijten-VVZ komt met Ritplan goed uit de verf.