Heyl wil het precies weten

Bloemengroothandel W.K. Heyl jr. B.V. levert een totaalpakket voor bloemenwinkels in Duitsland: niet alleen bloemen en planten maar ook alle andere producten (trends, verbruiksartikelen). Heyl levert voornamelijk aan de detailhandel, dus relatief kleinere klanten. Dat is ook een van de sterke punten: regelmatige leveringen in bepaalde gebieden in Duitsland, bestellen tot 16:00 uur, geen minimale bestelhoeveelheid en een uitstekende service. Heyl is sinds 2007 gebruiker van Repond.

Heyl zocht een tool waarin het wagenpark eenvoudig en efficiënt kon worden beheerd en vond dat in Repond. Bij Heyl zijn ze dol op cijfertjes: alles wordt door middel van een dashboard gemonitord zodat op elk moment van de dag bekend is hoe het bedrijf ervoor staat.

Repond wordt voornamelijk gebruikt voor de 28 voertuigen. Repond heeft voor Heyl drie belangrijke functies:

  1. het tijdig signaleren van beurten, keuringen en betalingen,
  2. het bijhouden van reparatie en onderhoud, en
  3. het overzicht van de tankbeurten.

Het bijhouden van reparatie en onderhoud wordt hoofdzakelijk gedaan om een goede historie bij de hand te hebben als er bijvoorbeeld een auto stilstaat. Dan wordt de onderhoudshistorie er direct bijgehaald om te bekijken of er misschien iets in het verleden gebeurd is wat de storing kan verklaren of om bijvoorbeeld een garantie of coulance te claimen. Omdat Heyl met DAF-materieel rijdt, is het ook eenvoudig om bepaalde typen met elkaar te vergelijken.

Brandstofverbruik is voor Heyl ook een belangrijk issue. Omdat de vrachtauto’s veel kilometers in Duitsland maken, wordt de mogelijkheid onderzocht om in Duitsland te gaan tanken (nu gebeurt dat in Nederland). Zelfs bij de gewone pompen in Duitsland ligt de dieselprijs onder die van de pomp waar nu in bulk wordt getankt. Een accijnsverhoging van de brandstof heeft dus zeker niet alleen effect op de tankstations in de grensstreek! Uiteraard kunnen bestanden van andere maatschappijen ook in Repond worden ingelezen. Repond werkt onafhankelijk van die keuze.

Door het consequent registreren van alle voertuiggegevens vallen afwijkingen sneller op en kunnen verbeteringen eerder worden ingezet, waardoor duurzaamheid en kostenbesparing in de bedrijfsvoering worden bevorderd.