Verse vis bezorgd door Fix Fisch

Een goed visproduct komt van verse vis. Dat weet iedereen, maar niemand weet dit beter dan de mensen van Fix Fisch, groothandel van kwaliteitsvis. Of de vis nu bedoeld is voor de diepvries of direct de pan in gaat, de klant moet niet alleen tevreden zijn, maar blij verrast zijn over de geleverde kwaliteit. Dat is nog niet eens alles, want je kunt er ook zeker van zijn dat de vis, naast verrukkelijk, ook zo duurzaam mogelijk geleverd wordt.

Zoals zoveel bedrijven werkte Fix Fisch oorspronkelijk met vaste routes en een vaste productievolgorde. Bedrijfsleider Leendert van der Plas vertelt: “Ondertussen is het proces omgekeerd: met Ritplan wordt de optimale ritindeling bepaald en vervolgens wordt de productie hierop aangepast.” Binnen het vervoer alleen al zorgde dit voor flinke voordelen. Cor de Mooij, Hoofd Logistiek en Technische Dienst: “We stoten 10% minder uit door brandstofbesparing. Ook is de planning inzichtelijker, staat er minder druk op en is het makkelijker voor de chauffeurs.”

“Niet alleen dat, doordat we ook de module LMS gebruiken hebben we nu ook een idee van hoe laat de chauffeurs weer terug zijn en kunnen we de kosten per klant inzichtelijk maken” vervolgt Leendert. “Deze app onderhoudt namelijk contact met de chauffeurs en planner, waardoor al deze informatie voor ons beschikbaar is.”

In de coronaperiode is de afname van vis kleiner, aangezien de meeste horeca gesloten is. Met Ritplan is de planning flexibel te optimaliseren, waardoor grote veranderingen in de orders een efficiënte planning niet in de weg staan.

Ritplan heeft ondertussen een centrale rol in het ritplanningsproces ingenomen bij Fix Fisch. Doordat meer mensen bij het bedrijf met het programma kunnen werken, kunnen ze altijd een efficiënte en duurzame planning realiseren. Zo wordt de klant uiteindelijk niet alleen verrast met fantastische vis, maar kan hij gerust zijn dat deze op een duurzame wijze aangeleverd is.